(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

Adelkatten

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Mon, February 05, 2018 09:06
Da har jentene vært på sin første utstilling. Snille forvert Maria tok dem med seg helt til Dal! Første dagen konkurrerte jentene mot hverandre. Den dagen var de hos Rolf Voeringer, og han er kjent for ikke å si et ord under bedømmelsen. Begge jentene fikk ex.1, og Saga slo Hope + en hvit skogkatt ut i nomineringen og fikk konkurrer i om best in show. Der tapte hun mot en vakker sibirkatt fra vestlandet.

Søndag var jentene hos to forskjellige dommere. Også denne dagen fikk de ex.1, men begge tapte i nomineringen mot hver sin skogkatt. Det ble ikke tatt ut BIV noen av dagene for de var de eneste i sine fargegrupper.

Jeg er veldig fornøyd med jentenes debut. De stilte mest for treningens skyld. Neste utstilling blir Trønderkatten i mars.

Gratulerer til Kitty med 2 x BIS på sin vakre kattunge!

Solkattens utstilling

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Mon, November 06, 2017 15:59
Solkattens utstilling var koselig. Det var i en hall jeg har vært før. Sentralt og enkelt tilgjengelig. Bakdelen var at det var fryktelig dyrt å parkere overalt, men det løste seg med litt kreativ tenkning smiley

Jeg hadde gleda meg enormt til denne utstillingen fordi jeg skulle få være sammen med en av mine beste venner igjen. Synnøve og jeg har hengt sammen i massevis av år. Jeg møtte henne første gang på nett - den tiden det fantes internettfora for katt. Første gang vi møttes irl var på Trønderkattens utstilling. Da kom hun med en illsint devon rex, mens jeg stilte min birma Ninja. Aino er ei anna kattedame jeg så fram til å møte. Vi har ikke møtt hverandre på mange år, og det var greit å kunne møtes face to face og snakke ut og skvære opp om gamle uenigheter smiley

I tillegg til at jeg så fram til å møte venner kunne Karma bli Supreme Champion og det var et mål jeg hadde satt meg en tid tilbake. Hun er en flott katt som fortjener tittelen, og jeg er kjempeglad for at vi kom i mål!

Og så fikk jeg reise på tur sammen med kjæresten min, og det er også veldig koselig smiley

Vi bodde ikke på Scandic hotell der utstillinga var, men Best Western. Det var 5 minutter unna hallen. Helt greit. Solkatten hadde en policy på at vi som ikke hadde nominerte katter fikk forlate utstillingen etter at grunnbedømmingen var ferdig. Det var utrolig deilig for ellers hadde jeg nok vært veldig sliten og trøtt når vi skulle kjøre hjem på søndag.

Matti og Khal Drogo ble ikke med hjem etter utstillingen. De dro videre til Borkenes og Sortland der de skal få nye eiere begge to. Det føles rart, men jeg vet at de begge to får supre liv og det er jeg veldig glad for.

Her er noen bilder fra utstillingen. Ikke mye sibir, men en skjelden gang kan vel også andre raser få plass her i bloggen? smiley

Først ute er en katt av rasen Thai og det er første gang jeg ser en katt av denne rasen. Thai er en rase som egentlig representerer den gamle typen siameser. Siameser har blitt avlet fram til å bli veldig "ekstreme"; store ører, langt hode, elegant kropp. Jeg har ei venninne som kaller dem "pinnedyr", og det henspeiler på at de skal være lange, tynne og høybeinte. Vel, thaien ser mer ut som en masket huskatt enn en moderne siameser så her er forskjellene store, og jeg er kjempeglad for at den har blitt godkjent som egen rase.Dette er Kala som er en eldre og ekstremt glad devon rex. Det er Synnøve sin katt, og er dermed en av Khal Drogo sine nye samboere. Kala konkurrerte om cert med en annen devon og vant dessverre ikke hverken lørdag eller søndag. Hun ble beste veteran på søndag, noe som var et lite plaster på såret.


Her er en hvit blåøyd devon rex. Før i tiden ønsket jeg meg en hvit oddeyed devon, men nå som jeg har blitt mer kjent med rasen vet jeg at dette ikke er en rase for meg. Men tøffe er de.


Det var halloween-tema på utstillingen og mange hadde med burpynt som passet til temaet. Dette var noe av Aino sitt bidrag og jeg syns den var kjempetøff. Mange hadde også kledt seg ut. Artig smiley


Dette er også en av Khal drogo sine nye venner. Dina er en orientalsk korthår og eies også av Synnøve. Dina ble Internasjonal Champion på utstillingen


Dette er en hvit siameser. Jeg har ikke sett så mange av dem på utstilling. Jeg vet ikke om de er uvanlige, men for meg var det en spennende katt. Han var 7.5 år og stilte som veteran i kategori IV i konkurranse med Synnøve sin Kala og en devon til. På lørdag vant denne, men på søndag var det Kala som vantMor og datter fra Nordmøre kom også. De stilte Devon Rex og Burmeser og hadde som vanlig masse flotte resultater med seg hjem


Dette er en av Aino sine katter. Hun ble Internasjonal Champion. Aino hadde også med seg et ungdyr som jeg ikke fikk tatt bilde av. Hun ble BIS på søndag.


Så var det meg og Karma da. Min kjære "gamle" dronning som har klatret til topps. Jeg er så stolt og glad. Jeg stilte Matti bare på lørdag, og han fikk flotte kritikker. Siden han skal kastreres og ikke har sjangs på noen tittel gadd jeg ikke å stille ham på søndag. Da fikk han heller kose seg på hotellet sammen med kattungene.


Til slutt et bilde av lille Saga som var med for treningens skyld. Hun fikk være på hotellet og det var helt greit syns hun. Senga var god å ligge i smiley


Neste utstilling for oss blir på nyåret. Da satser jeg på å stille Saga og Bakoko, og muligens Kitty PurryEndelig i mål!

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Mon, November 06, 2017 00:46

Veien til Supreme Champion er lang! Noen oppdrettere stiller masse, har mange katter, og får mange SC. Jeg er ikke en av dem. Karma er den andre avelskatten min som blir SC, og den andre (N)Solstorms-katten som får den gjeve tittelen.

I juni 2010 stilte Karma første gang på utstilling. Det var på Polarkatten. Siden den gang har hun vært både i Oslo, Harstad, Värmland, Trondheim og Piteå + noen steder til.

Hun har noen ex.2 (andreplass), men stort sett har hun kommet godt ut av konkurransen og ha flere BIV og NOM med seg i bagasjen.

Karma er en spesiell jente for meg og for mitt oppdrett. Hun er datter av IC (N)CarilloCat Lucky Day og SC FIN*Amante's King of Taiga. Lucky Day kalte vi for Summer, og hun døde av nyresvikt når Karma og hennes to søstre bare var 9 uker gamle. Sannsynligvis hadde hun tygd på en giftig plante jeg hadde i stua. Karma og søstrene var jo alt for unge til å bli foreldreløs. De hadde behov for kos, pupping og stell enda noen uker, og den jobben tok snille pappa Taiga. Jeg glemmer aldri hvordan de tre jentene lå å patta på Taiga. Han bare kosa seg!

Karma skulle egentlig selges til Scotland, men når jeg mista mammaen så tragisk klarte jeg ikke å selge henne. Da gikk jeg tilbake på avtalen med kjøperen og beholdt henne hjemme. Heldigvis viste kjøperen stor forståelse. Karma fikk "of Summer" med i navnet sitt, og hennes første kull ble "Sommer-kullet" til ære for mamma "Summer".

Karma er mamma til "Summer"-kullet, "Hunger Games"-kullet, "Russian Fairytales"-kullet og "Taiga-kullet". Jeg har to katter i avl etter henne og det er Magda og Hearts. I tillegg ble Baba Yaga, Primrose og Charm solgt til avl. Karma er mamma til Magda og Hearts, mormor til Matti og oldemor til Saga. Hun har virkelig lagt grunnsteinen for mitt oppdrett og jeg elsker henne.

Nå får vi se hvor veien går videre. Karma fikk suprelorin-chip etter siste kullet. Hvis den går ut i løpet av relativt kort tid vil hun få et femte og siste kull, ellers blir hun kastrert og bo her som sjef, supermamma, supervisor, politioverbetjent og dronning.

Takk Karmasmiley


BIS-panel SWS

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Fri, May 05, 2017 21:03
Helen som har oppdrettet NO*Tundrapaws filmet avstemmingen i kattungepanelet, og det er en morsom film som jeg bare må dele. Jeg sitter på fremste rad og veiver med et norsk flagg og Jarle er jo bare priceless når han kommer opp på scenen smiley

Helen fikk selv en SW, nemlig SW PR/GIC (N)Tundrapaw's Eddie

Takk for filmen smiley

Lykkerus

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Fri, May 05, 2017 20:27
Det finnes en veldig flink fotograf i "sibirgjengen", og han heter Odd Lundberg. Han har tatt disse herlige bildene (+ en del til), som jeg har fått lov til å stjele.

Bildene er selvfølgelig fra Scandinavian Winner Show, og er av SW (N)Solstorms Kiitos Tiina med sine lykkelige eiere.

Scandinavian Winner Show skiller seg fra andre utstillinger ved at en BIS på en slik utstilling fører med seg mer heder og ære enn en vanlig utstilling. SWS arrangeres hvert tredje år i henholdsvis Norge, Sverige og Finland, og kattene må være kvalifisert for å delta. Den katten som vinner BIS får tittelen SW inn i stamtavla. Ellers er det spesielt at ett cert oppnådd på en vinnerutstilling teller som et internasjonalt cert.

Før fantes det bare SWS og WWS (verdens vinner show), men for noen få år siden ble det vedtatt på Fife's GF at det skulle bli flere vinnerutstillinger, blant annet Baltic Winner og Meditarranean Winner.

Selv om det har blitt flere steder man kan prøve seg på de gjeveste titlene er det fortsatt hard konkurranse på disse utstillingene. På SWS var det deltakere fra 9 forskjellige land, og selv traff jeg folk fra Norge, Sverige, Finland, Danmark, Sveits og Italia.

Så det er ikke uten grunn at jeg er stolt over lille Kiitos. Jeg er også veldig takknemlig og glad for at Jarle og Renate stiller henne ut, og for at Magda fikk møte vakre Cowboy slik at vi fikk til så vakre kattunger. smiley Her må jeg også takke Tiina og Pasi - kiitos smiley

Neste utstilling for vår del er i Östersund og der håper jeg at Karma også kan få en gjev tittel, nemlig Supreme Champion. Deretter blir det KKMN i Trondheim. Vi gleder oss allerede smileySW (N)Solstorms Kiitos Tiina

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Sun, April 30, 2017 21:36
I dag ble den så langt største dagen i min oppdrettskarriere. Lille Kiitos gikk nemlig hen og ble Scandinavian Winner i Trondheim!

Jeg er så stolt, så stolt!

Kiitos Bor i Bergen og eies av Renate og Jarle Viken. Katteri NO*Fredtun. De eier også pappaen som heter IC FIN*Lumikissan Urban Cowboy. Mamma bor hos meg, hun heter IC (N)Solstorms Magda - min Midtsommernattsdrøm JW. Broren heter (N)Solstorms Moi Moi Matti og bor også her hos meg.

Tusen takk Renate og Jarle, for samarbeidet, at jeg fikk låne Cowboy, takk for at dere elsker Kiitos og viser henne så fint. Og Kiitos Tiina and Pasi!!
I kategori 2 ble alle vinnerne sibirkatter.

Klasse 12 - SW (N)Solstorms Kiitos Tiina
Klasse 11 - SW Lully Nas od Królowych, JW
Kastrat hunn - SW GIP (N)Einhaugens Mille Mari Napoleonsen
Kastrat hann - SW GIC NO*Tundrapaw's Eddie
Hunnkatt - SW NSW, MW, BW SC CH*Lukijn's Albachiara
Hannkatt - SW SC Lumikissan Nopsajalka, JW DVM DSM

5 av de 6 er med på bildet

Dommer Lone Lund vurderer Kiitos og pappa Cowboy for BIV. Pappa vinner denne gangen.

To tøffe gutter. Jarle, og pappa Cowboy

Trygt å sitte på pappas fang, syns Kiitos


Dommer Lone Lund syns Kiitos er fin

To supre mennesker, oppdrettere og katteeiere. Jarle og Renate Viken

Bilder fra LIRAK

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Sun, April 23, 2017 18:55
I dag fikk jeg noen bilder som Synnøve tok på LIRAK. Det ble bare bilder av Matti denne gangen. Jeg syns det er artig med utstillingsbilder, så tusen takk Synnøve smiley


Matmor er tydelig stolt over sin lille løvegutt smiley

Matti tok utstillingsdebuten med stor ro


Dommer Stephane Henry likte det han så. "Er du sikker på at dette er en kattunge?", sa han og sjekket papirene igjen og igjen.

LIRAK utstilling

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Tue, April 11, 2017 16:19
Da er vi hjemme igjen etter ei vellykka helg på Nannestad. Litt ut på fredag var jeg ferdig pakket og satte nesen sørover. Jeg er glad i å kjøre bil, så jeg så ikke mørkt på turen selv om det er et stykke å kjøre.

I Østerdalen møtte jeg verdens største elg, og da måtte jeg selvfølgelig stoppe og ta en beinstrekk. Denne fantastiske skulpturen er 10 meter høy og 12 meter lang, så den vises godt når man kommer kjørende! Elgen er en del av et kunstprosjekt som har som mål å øke trafikksikkerheten på strekningen. Les mer

Litt over 21 på kvelden var jeg endelig framme på Jessheim. Jeg skulle bo hos dette koselige paret. Unni kjenner jeg fra studier på UiO. Begge to er dyreglade mennesker, og det var litt artig for dem å få kattebesøk for en helg.

Jeg var overveldet over gjestfriheten de viste meg, og hadde en fantastisk helg sammen med dem med nydelig mat, god vin og koselige samtaler... Sånn skal det være. Tusen takk Unni og Hishem smileysmiley

Lørdag måtte vi opp klokken 6 for det var ca en halvtime å kjøre til hallen. Anne Gro hentet meg så det var veldig kjekt. Tusen takk Anne Gro smiley

Vel framme i hallen møtet vi sibirfolket som hadde holdt av bur til alle sibirutstillerne på samme burrad sånn at vi ble sittende samlet og kunne ha det ekstra sosialt og koselig. Det er jo et år siden jeg var på utstilling sist, og enda lengre siden jeg var på utstilling sørpå, så det var mange nye ansikter for meg. Men sibirmiljøet er veldig godt så man blir fort kjent med hverandre.
På lørdag fikk Karma sitt cert mot tittelen Supreme Champion (CACS). Hun stilte også som veteran og kom der på tredje plass. Matti imponerte dommeren og fikk Ex.1 - som er det han trenger til å bli kvalifisert for Scandinavian Winner Show. I tillegg ble han nominert til Best in Show-panelet (NOM).

Panelet ble veldig spesielt. Dommerne mente at det var det sterkeste panelet i kategori II, og dommerstemmene viste også at det var vanskelig å finne en klar favoritt blant alle kattene. Alle kattene utenom 1 fikk stemme, og den som vant fikk 2!! Matti fikk stemmen til den dommeren som nominerte ham, Stephane Henry på bildet under.

På søndag stilte Matti for Eva Porat på bildet under. Eva er en meget hyggelig dame, men hun er en "pelsdommer" til fingerspissene. Jeg hadde ikke fått til pelsen til Matti så jeg gruet meg veldig.... Dommen lot heller ikke vente på seg: "När du har en så skitsnygg katt er det synd at du presenterer honom på detta sett", sa hun smiley
Og så fortsatte hun med å si at det var spesielt synd å presentere ham slik til akkurat henne siden alle vet at hun er veldig nøye med pels. "Ja, jeg har grudd meg", måtte meg innrømme. Heldigvis fikk jeg mange gode tips og råd fra henne, så jeg håper at pelsen ser perfekt ut til neste utstilling smiley


Lørdags kveld var vi slitne når vi kom hjem. Matti og Karma patruljerte leiligheten til Unni og Hishem og klarerte alle rom. Badet og herskapets soverom måtte også klareres før de var fornøyde. Det hjalp ikke med stengte dører! Etter at de hadde bestemt seg for at vi alle sammen var trygge falt de i dyp søvn i denne over 100 år gamle stolen.
Vi to-beinte spiste deilig hvalbiff til middag og sammen med litt god vin ble det et meget velsmakende måltid. Matti ville ligge tett inntil matmor i sofaen, og vi var vel omtrent like trøtte begge to.

Søndag fikk vi sove en time ekstra og det var deilig! Her er et bilde av nesten hele sibirgjengen. Kirsti hadde jobb som dommerassistent, så hun ble ikke med på bildet.
Søndag fulgte jeg ikke med, så uttakningen av beste veteran gikk meg hus forbi. Karma hadde blitt ropt opp 3 ganger uten at jeg reagerte. Det er bare å beklage smiley
Men hun fikk helgens andre CACS og det er det viktigste. Matti fikk som nevnt over "bare" Ex.1. på søndag, og det var ene og alene min feil. Heldigvis er pelsen noe man kan rette på, så jeg tar "nederlaget" med fatning smiley

Etter utstillinga kjørte vi rett hjem og var hjemme i 1-tiden på natta. Vi var nok slitne alle sammen, men jeg var i alle fall veldig fornøyd med utstillingen og gleder meg allerede til neste gang.

En liten benstrekk måtte til også på hjemveien. Jeg er veldig glad i gamle kirker, så når det dukket opp en stavkirke kunne jeg ikke kjøre forbi. Dette er Ringebu Stavkirke og den eldste delen er fra 1200-tallet. Dessverre var kirken stengt så jeg fikk ikke sett innvendig, men jeg fikk sett utsiden og kjent på atmosfæren. Fin opplevelse

Neste utstilling er SWS i Trondheim om et par små uker. Det gledes! smiley

Next »