(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

(N)Solstorms Bakoko

kattungerPosted by Sissel J. Doh Thu, January 18, 2018 19:46
Bakoko, Boki, Aussie, lillegutt, guttepus - kjært barn har mange navn. Som søster Saga er han også ute på verandaen en liten tur hver dag og jeg løper etter dem med mobilen for å ta bilder. Aussie er en stor herremann og utvikler seg ikke så jevnt som søster Saga. Men han blir bedre og bedre, og jeg tror han blir en tøffing som voksen. Han er også stooooooor, og det syns jeg er artig!

Aussie er nå snart 5 mnd, og skal bo hjemme ca 5 mnd til. 2. Januar tok vi titer-test for å se om rabies-vaksinen fungerer som den skal. Fra den dagen er det nedtelling til han kan reise.

Det blir rart å levere fra seg denne gutten som jeg skal ha hjemme så lenge, men jeg er trygg på at han får et supert liv i Australia. Og jeg er veldig glad for å være med på å spre gener og på den måten hjelpe rasen.

Aussie skal ikke være med sin søster til Adelkatten i februar. Det blir første gang han skal være helt alene noen dager og det blir spennende. Aussie skal derimot stilles på Trønderkatten og i Umeå og det blir spennende.

(N)Solstorms Bakoko

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, December 15, 2017 15:39
Bakoko og Bali Chamba er nå 3 mnd og 3 uker. De storkoser seg sammen og av å til får de ta seg en liten snartur ut i snøen. Det syns de er veldig spennende!

Boki som kjøper kaller ham, eller Aussie som jeg kaller ham, har tatt over rollen til Bayangi/Daisy. Han liker å være nært meg og kose, men han er også fryktelig masete. Aussie er nemlig ko ko etter mat, og er det mat på bordet er han der også.

I dag ble det så ille under lunchen at han fikk husarrest på badet... smiley

Om 14 dager skal han til dyrlege for å ta titertest etter rabiesvaksinen. Da kan nedtellingen til Australiareisen hans begynne.

Eksport

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, December 01, 2017 17:57
Å eksportere er artig, nyttig og bra for rasen syns jeg. Jeg har eksportert noen ganger før og syns det er veldig fint å få lov til å gjøre det igjen.

Bakoko skal til Sherrie Noble i Australia og Australia er vel ett av de strengeste landene å importere til. Derfor må Bakoko gjennom litt før han får lov å reise, men heldigvis får han bo her hjemme mens han venter og slipper å sitte i karantene.

Fra før av har Bakoko fått vaksiner, chip, helseattest og pass. Nå som han har blitt 3 mnd må ha få rabiesvaksine og så er det titertest om en mnd. Deretter er det 6 mnd ventetid før han er reiseklar hvis titrene er ok.

Bakoko er en snill og grei ramp som det bare er koselig å ha hjemme. Når han skal reise så langt er det ekstra fint at han får vokse og bli tryggere på seg selv. Jeg skal stille ham ut litt, og er jeg heldig rekker han å bli pappa også før han reiser.

Bildene er fra dagens møte med dyrlegen. Hun var super med ham og han syns hun var helt ok også. Nå er han sliten etter en lang tur og sover godt.


Snart reiseklar

kattungerPosted by Sissel J. Doh Sat, October 28, 2017 13:05
De har blitt 12 uker og noen dager, men de skal være hjemme noen dager til.

Khal Drogo reiser først. Han reiser sammen med meg, Solomon og deler av familien på fredag og skal bo på hotell i helgen mens vi er på katteutstilling med pappa og mormor. På søndag, eller utstillingen, reiser han videre til sitt nye hjem på Borkenes.

Tormund reiser helgen etter. Han skal til Møre, så det blir litt kortere og enklere reisevei for ham.

Så går det slag i slag. Mandagen etter reiser Bakossi fra Kamerukullet og deretter Bayangi.Kamerunerne

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, October 27, 2017 20:06
Nye bilder av Kamerunderne i dag. Pga dårlig mobilkamera må jeg ta dem med ut for å ta bilder (pga lys), og det er ikke like populært hos alle.

Først ut er Bakossi, vakker blå gutt med hvit locket som skal bli kosekatt i nordland.Bayangi ser ut som en "blomma" og skal hete Daisy på hjemmebane. Hun skal til en oppdretter i Sverige (Hun hater været og det vises på henne)
Bakoko skal til Australia, noe som betyr at han skal bo hos meg noen mnd. Han er en flott selvsikker gutt, og størst i kullet.
Bali Chamba blir hjemme. Hun skal hete "Saga" på hjemmebane. Jeg elsker padder med hvitt og er sååå forelsket i min lille eventyrkatt.Da er kabalen lagt!

kattungerPosted by Sissel J. Doh Sat, October 21, 2017 19:42
Da virker det som kabalen er lagt for Æ og Å-kullene. De har alle sammen fått nye hjem og nå venter vi bare på at de skal bli gamle nok for flytt + få siste vaksine og helseattest

Khal Drogo skal flytte til Synnøve. Hun har siameser, orinentaler, devon rex, spynx og nå trenger hun en hårete sjef. Jeg håper Khal Drogo takler all drama som kat IV-katter kan diske opp med, og at han finner sin plass både på fanget og i huset.Bakossi skal flytte til en øy der det bor noen få katter fra før, og der fertile katter ikke er lov. snakk om himmelrike!
Bayangi skal flytte til en oppdretter der det bor en del skogkatter og et par sibirer. Hun skal til avl og utstilling og det blir spennende å følge hennes fremtid.


Tormund har arvet en hel gård!! Han skal bo i landlige omgivelser i Møre og Romsdal. Jeg er kjempeglad for hans del!

Bakoko skal til et katteri i Australia!! Han må være hjemme noen mnd først og jeg skal stille ham litt. Spennende spennende!!

Bali Chamba blir hjemme. Jeg klarer ikke å motstå sånne padder :) Bali Chamba skal hete Saga hjemme. Hun blir boende hjemme hos meg og jeg er kjempespent på vår fremtid sammen


Hjemmebesøk

kattungerPosted by Sissel J. Doh Sat, October 14, 2017 15:51
I dag var jeg heldig å få besøk av to gode venner fra Östersund. Patrick og Lena er begge oppdrettere. Patrick har hatt oppdrett av flere raser, mens Lena har oppdrett av Sibir og Neva Masquerade. I tillegg har begge hatt oppdrett av hund. Det var så koselig å kunne sitte noen timer å diskutere katt, standard, rasers utvikling, ekstremavl, testing av sykdommer, og andre ting som vi oppdrettere er opptatt av. Det savner jeg etter at jeg har flyttet fra Nord-Norge der jeg hadde mange gode nære oppdrettervenner med ulike raser.

Patrick er også veterinær, så han fikset vaksinasjon og chip på ungene. De minste er jo 8 uker og de eldste 11, så det er på tide. Tusen takk for den tjenesten Patrick!! smiley

Bakoko var først ut til å få vaksine. Lena holdt og fikk perforert låret sitt litt. De syns ikke det var så fryktelig koselig å bli stukket i.

Bali Chamba, aka Saga fant mye å leke med blant papirer, sprøyter og vaksineglass.
Etter å ha fått to stikk i nakken syns kattungene at det var godt med litt trøst. Oldemor Karma trøster lille Bakossi.
Det føles rart at de små snart skal flytte, men sånn er livet som oppdretter. Heldigvis føler jeg meg trygg på at de kommer til fine og gode hjem, og at de vil bli høyt elsket. Bali Chamba blir hjemme og Bakoko skal få være hjemme noen måneder i påvente av at alle vaksiner og papirer blir klart. Han skal nemlig reise veldig langt.

Game of Thrones-kullet

kattungerPosted by Sissel J. Doh Mon, October 02, 2017 15:55
Disse guttene er 9 uker i morra og de har tatt over huset fullstendig!
De er så skjønne og kosete. Liker å ligge tett tett inntil for å kose. Khal Drogo (svart/hvit) har en tendens til å bli ekstra god venn når jeg spiser ostepop eller noe annet som lukter godt.

Khal Drogo skal flytte til ei venninne i nordland. Der skal han bo sammen med en del andre katter, og han skal få være med på en og annen utstilling. Tormund Giantsbane har ikke fått seg nye slaver enda, men han har det ikke travelt sier han. Men jeg kan (nesten) helt objektivt si at han er helt nydelig, og veldig kosete, så de som til slutt kjøper ham får seg en fantastisk katt smiley


Next »