(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

C2-kattungene

kattungerPosted by Sissel J. Doh Thu, June 13, 2019 15:59
Jeg har ikke hatt nett på en stund, så jeg har ikke fått skrevet blogg. Og nå som nettet er tilbake får jeg starte med en liten post om C2-kullet smiley

De har blitt over 3 uker og vokser så det knaker. Nå er de nesten på tur ut av fødekassen. En og annen har allerede vært ute på vift, og i går fant mamma Magda igjen kattungen sin på andre siden av sofaen. Nå har vi tettet igjen under sofaen så de ikke går alt for langt bort fra fødekassen.

Magda er en superflink og trygg mamma, og storkoser seg med kullet sitt. Dette blir hennes siste kull og jeg gleder meg til hun blir kastrert og bare skal være kosekatt resten av livet.


I går fikk jeg avbestilling på denne prinsessa, så hun er nå til salgs til kos.

Hun heter Crazy Cat Lady og har fargekoden SIB fs 09 24, sølvskilpaddespottet med hvitt smiley

Som voksen blir hun en fin blanding av rødt og sølv på kroppen, og har en liten "paddenese" der begge fargene vises. Også ansiktet er delt i to; sølv på ene siden og hvit på den andre. Hun har hvite labber og litt hvitt i ansiktet. Lady er en katt med litt uvanlig farge og hun er en vakker og rasetypisk sibir.

Hun er også en sosial jente som kommer til kanten av fødekassa sammen med min Dreamcatcher og Sugar og søker kontakt så snart jeg snakker til dem.

Foreldrene har et purrfect gemytt. Veldig snille og kosete begge to. Mamma Magda liker bare meg, mens pappa Leo liker alle bare de er snille. Begge foreldrene er utstilt med godt resultat. Særlig mamma Magda har vunnet mye. Pappa er ung enda, men han er en lovende gutt.

Begge foreldrene er testet for de sykdommene som av og til dukker opp på sibir + en del andre for sikkerhets skyld. Begge to har fulle stamtavler, så disse linjene er det avlet på i mange år. Mamma er født hjemme hos meg, mens pappa er import fra Ukraina.

Jeg er medlem i Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR), og gjennom dem i Fédération Internationale Féline (Fife). Lokalt er jeg med i katteklubben Hålogalandkatten som har sete i Harstad. Alle mine kattunger selges i henhold til NRR og Fife sine regler smiley

I tillegg er jeg medlem av raseringen Sibir- og Nevaringen som er en klubb for begge søskenrasene (sibirkatt og Neva Masquerade).


Dette er den jenta jeg skal beholdehun. Hun heter Chippewa Dreamcatcher og har fargekoden SIB f 24, sortskilpaddespottet.

Jeg bruker å følge hjertet mitt når jeg skal velge hvilken kattunge som skal bli i oppdrettet. Denne gangen var det denne jeg hadde sett meg ut ved fødselen, men jeg tenkte at skulle jeg vente litt med å velge likevel. Etter mye om og men bestemte jeg meg for at dette skulle bli min nye katt selv, om jeg tror stjernen i kullet er sølvjenta under.

Denne lille jenta minner meg nemlig mye om mamma Magda, og minner meg enda mer om min første store kjærlighet som het Bissan. Derfor ble det umulig for meg å selge henne. Hun skal hete Dreamcatcher, og fanger to av mine store drømmekatter i en smiley


Her er den jenta jeg har valgt å selge, og hun tror jeg blir en stjerne. Hun har byttet navn, og skal nå hete Call me Sugar (hun er søt som sukker)

Sugar er uendelig vakker, og har i tillegg en veldig utadvendt personlighet. Hennes nye eier er ikke 100% bestemt enda, men hun skal uansett selges til avl/utstilling. Hun er nok "best" i kullet.

Denne har samme fargekode som den første jenta, men har mindre rødt og mer hvitt. Hun er den største i kullet. Alle sølvkattungene har et fantastisk vakkert sølv, og det må jeg takke pappa Leo for smiley


Lille Terje er også fantastisk søt. Jeg elsker jo røde og skilpaddefargede katter smiley
Terje er kalt opp etter naboen vår og på stamtavla skal han hete Catch & Release-Terje.

Terje har fargekoden SIB ds 09 24. Rødsølvspottet med hvitt. Han får en lys rød farge som voksen og han har hvite bein. Jeg tror mønsteret hans blir veldig tydelig som voksen, og det syns jeg er veldig vakkert.

Han skal flytte til Luleå og bli kosekatt, og lillebror til den andre sibirkatten som bor i huset.


Den siste gutten heter CUL8R Alligator (See you later Alligator) og har fargekoden SIB ns 24, sortsølvspottet. Han er en stor og tøff gutt som kanskje skal til avl i utlandet.

Begge guttene er litt mammadalt og syns det er aller greiest å henge i puppen til mamma Magda. Gutter liker jo ofte pupper, så det er ikke noe nytt sånn sett smiley

Alligator er en flott gutt som jeg tror og håper kan bidra mye til sibiravlen.


Da er i hvertfall ungene behørlig presentert. Hvis noen der ute ønsker seg en kjempesøt kosekatt er det bare å ta kontakt.Nytt kull

kattungerPosted by Sissel J. Doh Wed, May 29, 2019 20:25
C2-kullet vårt ble født 21.05.18. Det ble fem flotte unger. Tre jenter og to gutter.
Mor er SC (N)Solstorms Magda - min Midtsommernattsdrøm JW DVM og far er lille rampen Leonardo Siberian Sapphire.

På det første gruppebildet ligger det på avispapir og det ser ikke særlig fint ut. Men jeg hadde gått tom for kladder og jeg ville ha noe som var lett å bytte ut til mamma hadde slutta å blø, så da valgte jeg avispapir smiley


Den første jenta var sølvaskilpadde med hvitt, som egentlig var det jeg hadde ønska meg. Men så kom denne jenta og da slo hjertet mitt litt ekstra hardt.


Her er pappa sammen med en av sine sønner. Han lukta nøye og lenge på ham før han prøvde å grave ham ned i sofaen smiley

Rødgutten er oppkalt etter naboen som sa litt på tull over noen glass rødvin at han ville at en av kattungene skulle bli kalt opp etter ham. Han var den første som forklarte Solomon om catch & release, noe Solomon selvfølgelig syns var en helt borkastet praksis, så derfor ble gutten kalt Catch & Release-Terje.

Terje har fått sett guttepusen og er fryktelig stolt. Han gleder seg til å følge kattungene de neste 12 ukene smileyTerje har en som ønsker å kjøpe ham. Jeg har bedt dem om å vente litt med å bestemme seg. Jeg vil at de skal være helt sikker på at de har ham Men han foreløpig er holdt av til en familie som virker veldig søt


Denne jenta heter Call me Pussy og navnet er et resultat av mine dårlige humor. Noen hater det og noen elsker det. Dette var den første som ble født og egentlig den jeg "burde" bli forelsket i, men nå er hun og broren tilbudt til avl og holdes av til de har bestemt seg.


Dette er jenta som får mitt hjerte til å banke litt ekstra hardt. Hun er prikk lik Magda som liten, men har fargene etter Magda sin mamma (Karma). Hun kommer til å bli her, og hun skal hete Chippewa Dreamcatcher. Chippewa er en indianerstamme som var en av de første som var kjent for drømmefangere, og dreamcatcher er for å kalle henne opp etter mamma heter Midtsommernattsdrøm


Denne gutten heter CUL8R Alligator. CUL8R er SMS-språk for "See you later", og jeg syns det er morsomt. Han er - sammen med Call me Pussy - størst i kullet, og er også tilbudt til avl.


Denne lille jenta har samme fargekode som Call me Pussy, men har litt mindre hvitt og litt mer rødt. Hun har hvitt i ansiktet og så har hun "paddenese". Hun er under vurdering for noen som ønsker katt til kos/utstilling. Hun skal hete Crazy Cat Lady. Navnet har ingen annen historie enn den innlysende.Det er sjanse for at noen ombestemmer seg. De som er tilbudt til avl har venteliste, og de som vil ha Terje er rimelig sikker. Så den som er mest usikker er nok Crazy Cat Lady. Jeg selger henne til kos så hvis det er interesse er det bare å ta kontakt.

Ellers skal Saga parres asap, og der er det mulighet for de samme fargene + noen til. Katt til avl fra det kullet er det venteliste på, men kos/utstilling skal jeg få til smiley

Kull ventes

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, April 26, 2019 19:31
Endelig kan jeg melde det som rimelig sikkert at vår skjønne Gulla er drektig med tøffe Hearts. Det betyr at vi venter et kull med bare røde kattunger om noen uker. Vi er litt usikker på når parringen ble gjennomført, så vi kan ikke gi noen mer bestemt dato enda.

Gulla er en katt jeg har importert som har nye linjer for meg. Derfor har jeg i første omgang valgt på parre henne med Hearts som har linjer som jeg kjenner veldig godt. Hearts eies av min veldig gode venn Marie. Det er aktuelt å selge ett avkom til avl, så om noen oppdrettere kunne tenkt seg en rød katt er det bare å ta kontakt. En oppdretter in spe som kunne tenke seg å begynne som forvert/deleier er også veldig velkommen. Da blir katten overført med oppdretterrett etter at forvertavtalen er avsluttet hvis det ikke dukker opp arvelige sykdommer eller andre avlsproblemer etterhvert.

Begge kattene er testet for sykdommer som både er vanlige og uvanlige i rasen, og det er ikke oppdaget et eneste problem. Unntaket av sykdommer som er testet for er PKD-scanning, men ingen av dem har den katten som er mistenkt for de fleste PKD-tilfellene i Norge og Sverige i stamtavla. Gulla kommer til å bli testet ved neste HCM-scanning, for Hearts sin del er det mer usikkert av mangel på kvalifiserte veterinærer der han bor. Men flere nære slektninger er scannet normal smiley

Gulla bærer cs-genet som gir maske/neva masquerade så ca 25% av avkommene (statistisk) vil få dette genet. Jeg ønsker ikke at mine katter skal parres med neva, men de må gjerne parres med sibirer som bærer cs-genet.

Når det gjelder utstilling har Gulla bare vært stilt ut en gang. Hun fikk god bedømming og ble nominert til panel. Hearts har hatt en veldig lovende utstillingskarriere, og er pr i dag IC (ett cert fra GIC), har mange BIV, NOM og en BIS og Beste klubbkatt i tillegg.

For nye oppdrettere vil jeg mer enn gjerne være mentor slik at de ikke står alene i den store skumle oppdretterverden. Grunnen til at jeg ikke planlegger å beholde fra denne kombinasjonen er ene og alene plassmangel, men som sagt er forvert/deleie/annen oppdretter veldig velkommen og aktuelt. Da kan jeg beholde linjene fra disse to vakre kattene på den måten.

Ta veldig gjerne kontakt ved interesse smiley
solstorms (at) mail.com


Et vakkert par

kattungerPosted by Sissel J. Doh Wed, March 27, 2019 00:42
Nå har Gulla vært hos Hearts noen måneder(!) uten at vi har kommet så veldig mye nærmere kattunger. Det vil si; Gulla er HCM-testet og hun har fått helseattest så alt er i orden der, men noen parring har det ikke blitt enda.

Hearts prøver så godt han kan, men Gulla blir rasende på kongen og jager ham unna. I fortvilelse prøver han seg på sin kastrerte samboer som jeg bare kaller spøkelseskladden for hun er så skummel... Han blir ikke tatt imot med åpne armer der heller, for å si det sånn smiley

Men Marie er håpefull og mener Gulla er på gang, så hun vasker i vei med klorin og håper på det beste. Nå begynner det å haste i forhold til andre planer, så nå må de to turtelduene få fingeren ut! smiley

I tillegg til disse to kan det hende vi har en annen hemmelighet. Det vil tiden vise smiley

Mamma er gal!

kattungerPosted by Sissel J. Doh Tue, October 16, 2018 21:17
Takk for dagens latter Linda. Jeg tror ikke bildet trenger så mye mer tekst, kortreist mat kan tydeligvis være skummel smiley

B2-kullet - reiseklar

kattungerPosted by Sissel J. Doh Tue, October 16, 2018 19:29
Nå er B2-kullet reiseklar og vel som det, og selv om Linda har "truet" med å beholde alle, så må hun gi slipp på dem etterhvert nå. Hun har gjort en knalljobb. Ungene er friske, trygge, glade og sosiale småbeist. Akkurat sånn som små sibirer skal være. Tusen hjertelig takk Linda! smiley


Først ut til å reise var Bella som har flyttet til Tromsø.

Gammelmatte Linda måtte nok tørke noen tårer når hun leverte fra seg Bella på Gardermoen, men Bella har fått en supersøt familie å elske, og jeg er helt sikker på at hun har fått et drømmehjem. Turen gikk bra, og når hun kom til sitt nye hjem slo hun seg til ro med en gang. Jeg har aldri fått sett Bella in real life, men jeg ser jo på bildene at hun er vakker. Jeg elsker fargen, mønstret og hvitflekkigheten hennes.

Bildet under er fra hennes nye hjem. Nyfamilien sier at hun er veldig kosete, søker kos og koser med alle i huset. Helt perfekt med andre ord smiley Tusen takk for oppdateringer Line smiley


I går fikk jeg stamtavlene, men det var feil i alle tavlene så det blir enda noen dager før nye eiere kan få dem. Den ene feilen var at Rossity Stephan var blitt omdøpt til Rossity Rossity Stephan, og i tillegg var (N)CarilloCat Octopus blitt omdøpt til (N)CarilloCat Ocopus. Stamtavlene og stamboka må være rett, så derfor er det viktig å få fiksa disse feilene før eierne får dem. Rett skal være rett.


Neste helg reiser de to andre småjentene. De to får jeg mest sannsynlig hilse på og det gleder jeg meg stort til smiley

B2-kullet kjønnsskifte....

kattungerPosted by Sissel J. Doh Mon, September 24, 2018 21:28
Denne gjengen har gått fra å være en jente og to gutter, til å være tre jenter... Det er første gang det har skjedd i min tid som oppdretter, det vil si... Aussie var også jente noen få dager, men det var fordi jeg tenkte at han var skilpadde og derfor ikke så så nøye bak smiley

Kjønnsskifte betyr også at jentene har fått nye navn. Gamle Bernadette heter nå Blairwhich. Hun trengte jo ikke bytte navn, men siden jeg plutselig kom på at Linda hadde Blairwhich som oppdretternavn når hun var oppdretter var det dette navnet jeg vil se videreført i stamtavler. Bør Børson har overtatt Bernadette og Bravos har fått Bella, men skal fortsatt hete Bravos som "etternavn".

Alle tre er solgt smileyB2-kullet

kattungerPosted by Sissel J. Doh Tue, September 04, 2018 00:02
Jeg har en kattunge igjen til salgs fra B2-kullet. Dette er (N)Solstorms Bravos. Han er en skjønn gutt som er glad i matfars føtter og sure tær smiley

Han er leveringsklar om ca 4 uker smileyNext »