(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

Søskenkjærlighet

kattungerPosted by Sissel J. Doh Wed, March 07, 2018 16:03
Disse to pøblene er veldig glad i hverandre og det blir rart å skille dem. Men siden begge to er fertile blir det en lettelse for matmor, det må jeg innrømme smiley

Nå har endelig Sherrie fått importtillatelse på Aussie, og han kan reise 1. Juli. Det er fortsatt en del krav som må gjennomføres. Blant annet må han ha en ormekur og en kur for lopper og lus før han kan reise. Og det er viktig at dette blir gjort på absolutt rett dato. Australia er ett av de strengeste landene man kan eksportere til, det vet alle som har sett "Grensekontrollen" på TV, men heldigvis slipper han karantene.

Jeg har så smått begynt å legge avlsplaner for Saga, og har allerede avtalt date med en flott gutt. Parring blir ikke før på slutten av 2018, men jeg gleder meg allerede smiley

For dere som venter på kattunge, kan jeg røpe at mamma til disse to har fått mage og venter kull ca 30. Mars.


Ler godt av dette bildet. De ser ut som ugler sånn som de vrir på hodene sine. Verdens søteste ugler syns jeg selvfølgelig smiley
På natta er de to på badet sånn at vi (det vil si Solomon) kan få sove. Det er merkelig at alle katter liker å sove i vasken. Det må være formen som passer dem perfekt og det er rart at ingen kattesengprodusenter har fanget opp dette smiley

Et lite søskenkyss smiley


Til sist et lite bilde av deres uteplass. De elsker å være ute og krever å komme ut hver dag. Til sommeren må vi gjøre alvor av å bygge en slags sperring sånn at de kan være ute og sole seg uten at naboene får besøk. Det er langt ned, så de tør ikke å hoppe. Samtidig skader de seg ikke hvis de faller ned. Vinn vinn - situasjon.(N)Solstorms Bakoko

kattungerPosted by Sissel J. Doh Tue, February 27, 2018 18:18
Aussie begynner å bli mer mandig. Han har fin form på hodet og bra størrelse, men ørene sitter dessverre for høyt. Jeg tror de kommer til å "falle ned" når hodet bredder seg, og han er langt fra den verste jeg har sett, så jeg er ikke kjempebekymra. Men noen "baby-star" blir han aldri smiley

Han var også ute en tur i dag og jeg syns jeg fikk tatt noen fine bilder av ham smiley

Her er han på tur inn og er veldig bestemt i blikket. To - tre lange sprang og så stuper han inn vinduet.

Vi har det veldig kalt for tiden så snøen er tørr. Her kom det akkurat et vindkast som tok med seg litt snø fra taket. Jeg syns bildet ble litt morsomt.

Joda, han ser voksnere ut, men han er fortsatt en rampete ung gutt som rekker tunge til fotografen.

Jeg ble med dem ut for å ta noen kveldsbilder i håp om å få med de fine fargene på himmelen. Det ble bare sånn delvis vellykka, men jeg fikk et søtt bilde av Aussie i alle fall. Han syns det ble kalt på beina og gleder seg til å flytte til Australia der han hører at det både er varmt, og at lekre damer venter på ham smileysmileyEksport

kattungerPosted by Sissel J. Doh Thu, February 15, 2018 14:42
(N)Solstorms Bakoko, eller Aussie som jeg kaller ham må ha litt papirer i orden før han skal reise til Australia. Nå er det et skjema som må stemples av en "offesiell nasjonal veterinær", og gudene vet hvem det er? Jeg ringte Mattilsynet i Norge, men siden jeg bor i Sverige bør jeg finne den rette svenske instansen. Jordbruksvärket var ikke særlig hjelpsomme annet enn av de mente jeg måtte kontakte en Distriktsveterinær. Nå har jeg kontaktet en av dem, og de skal ta saken opp på morgenmøte i morra. Det skal ikke være enkelt.
Et annet spørsmål er om jeg faktisk må møte opp hos veterinæren for å få dette stempelet. Jeg forstår at de ikke vil gjøre noe uten å ha sett katten, men siden skjemaet er fylt ut og stemplet av en "vanlig" veterinær bør det vel egentlig være nok. Ja ja, vi får se hva de bestemmer seg for og jeg venter spent på morradagen...

(N)Solstorms Bakoko

kattungerPosted by Sissel J. Doh Thu, January 18, 2018 19:46
Bakoko, Boki, Aussie, lillegutt, guttepus - kjært barn har mange navn. Som søster Saga er han også ute på verandaen en liten tur hver dag og jeg løper etter dem med mobilen for å ta bilder. Aussie er en stor herremann og utvikler seg ikke så jevnt som søster Saga. Men han blir bedre og bedre, og jeg tror han blir en tøffing som voksen. Han er også stooooooor, og det syns jeg er artig!

Aussie er nå snart 5 mnd, og skal bo hjemme ca 5 mnd til. 2. Januar tok vi titer-test for å se om rabies-vaksinen fungerer som den skal. Fra den dagen er det nedtelling til han kan reise.

Det blir rart å levere fra seg denne gutten som jeg skal ha hjemme så lenge, men jeg er trygg på at han får et supert liv i Australia. Og jeg er veldig glad for å være med på å spre gener og på den måten hjelpe rasen.

Aussie skal ikke være med sin søster til Adelkatten i februar. Det blir første gang han skal være helt alene noen dager og det blir spennende. Aussie skal derimot stilles på Trønderkatten og i Umeå og det blir spennende.

(N)Solstorms Bakoko

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, December 15, 2017 15:39
Bakoko og Bali Chamba er nå 3 mnd og 3 uker. De storkoser seg sammen og av å til får de ta seg en liten snartur ut i snøen. Det syns de er veldig spennende!

Boki som kjøper kaller ham, eller Aussie som jeg kaller ham, har tatt over rollen til Bayangi/Daisy. Han liker å være nært meg og kose, men han er også fryktelig masete. Aussie er nemlig ko ko etter mat, og er det mat på bordet er han der også.

I dag ble det så ille under lunchen at han fikk husarrest på badet... smiley

Om 14 dager skal han til dyrlege for å ta titertest etter rabiesvaksinen. Da kan nedtellingen til Australiareisen hans begynne.

Eksport

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, December 01, 2017 17:57
Å eksportere er artig, nyttig og bra for rasen syns jeg. Jeg har eksportert noen ganger før og syns det er veldig fint å få lov til å gjøre det igjen.

Bakoko skal til Sherrie Noble i Australia og Australia er vel ett av de strengeste landene å importere til. Derfor må Bakoko gjennom litt før han får lov å reise, men heldigvis får han bo her hjemme mens han venter og slipper å sitte i karantene.

Fra før av har Bakoko fått vaksiner, chip, helseattest og pass. Nå som han har blitt 3 mnd må ha få rabiesvaksine og så er det titertest om en mnd. Deretter er det 6 mnd ventetid før han er reiseklar hvis titrene er ok.

Bakoko er en snill og grei ramp som det bare er koselig å ha hjemme. Når han skal reise så langt er det ekstra fint at han får vokse og bli tryggere på seg selv. Jeg skal stille ham ut litt, og er jeg heldig rekker han å bli pappa også før han reiser.

Bildene er fra dagens møte med dyrlegen. Hun var super med ham og han syns hun var helt ok også. Nå er han sliten etter en lang tur og sover godt.


Snart reiseklar

kattungerPosted by Sissel J. Doh Sat, October 28, 2017 13:05
De har blitt 12 uker og noen dager, men de skal være hjemme noen dager til.

Khal Drogo reiser først. Han reiser sammen med meg, Solomon og deler av familien på fredag og skal bo på hotell i helgen mens vi er på katteutstilling med pappa og mormor. På søndag, eller utstillingen, reiser han videre til sitt nye hjem på Borkenes.

Tormund reiser helgen etter. Han skal til Møre, så det blir litt kortere og enklere reisevei for ham.

Så går det slag i slag. Mandagen etter reiser Bakossi fra Kamerukullet og deretter Bayangi.Kamerunerne

kattungerPosted by Sissel J. Doh Fri, October 27, 2017 20:06
Nye bilder av Kamerunderne i dag. Pga dårlig mobilkamera må jeg ta dem med ut for å ta bilder (pga lys), og det er ikke like populært hos alle.

Først ut er Bakossi, vakker blå gutt med hvit locket som skal bli kosekatt i nordland.Bayangi ser ut som en "blomma" og skal hete Daisy på hjemmebane. Hun skal til en oppdretter i Sverige (Hun hater været og det vises på henne)
Bakoko skal til Australia, noe som betyr at han skal bo hos meg noen mnd. Han er en flott selvsikker gutt, og størst i kullet.
Bali Chamba blir hjemme. Hun skal hete "Saga" på hjemmebane. Jeg elsker padder med hvitt og er sååå forelsket i min lille eventyrkatt.Next »