(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

(N)Solstorms Bali Chamba, aka Saga

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Thu, January 18, 2018 19:40
Saga og Aussie er ute på hverandaen en liten 5-minutt hver dag, og dette er et par av bildene jeg har tatt.

Saga er nesten 5 mnd nå, det er bare 3 dager igjen. Jeg syns hun utvikler seg superbra, og nå er hun påmeldt til sin første utstilling. Det blir kjempespennende!! Dessverre skal jeg ikke reise selv. Forvert Maria skal ta henne med sammen medHope som bor hos henne. Jeg har vært utrolig heldig med forverter som er så snille og hjelpsomme smiley

I tillegg til Adelkatten i Februar, har Saga tenkt seg til Trønderkatten og til Umeå. Deretter får vi se smiley(N)Solstorms Bali Chamba, aka Saga

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sun, January 07, 2018 01:08
Lille Saga har blitt 4.5 mnd, og er så dukkesøt at jeg nesten ikke har ord. Jeg er helt betatt av hennes gemytt, farger, uttrykk og personlighet. I tillegg er hun så lik farmor Magda at jeg av og til tror det er hun som kommer smygende for å ligge på fanget. Jeg gleder meg utrolig til vår første utstilling og regner med at det blir på Trønderkatten i mars.En stor sorg

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Tue, December 12, 2017 15:05
SC (N)Solstorms Instant Karma of Summer 12.03.2010 - 08.12.2017

Min kjære elskede Karma finnes ikke mer og det er så uvirkelig og vondt. Hun var en så fin og god katt som jeg var stolt over og glad i. Bildet under ble tatt 5.11.17, altså bare en måned før vi mistet henne. Da var hun i super kondisjon.

Karma var en katt som elsket å stå ved siden av meg på armlenet på sofaen og kose. Hun brukte å ta på meg med labben får at jeg skulle klappe henne, og hvis jeg stoppa var hun snar framme med labben igjen for å si fra at hun ville bli klappa.

Karma var husets mor, farmor, oldemor og fostermor. Hun var også løvemamma og politibetjenten som passet på at alle hadde det bra og at eventuelle uoverenstemmelser ble ryddet opp i fort.


Karma ble veldig syk, veldig fort. I hver fall gikk det veldig fort nedover med henne når jeg først oppdaga at hun var syk. Først trodde vi at det var kattungene som gjorde at hun trakk seg litt tilbake. Vi trodde at hun var blitt såpass gammel at hun syns kattunger var litt masete.

Men mandagen den uka hun døde merket jeg at hun hadde gått kraftig ned i vekt. Samtidig syns jeg hun virket fettete i pelsen og litt "pjusk". Jeg tenkte at det bare var 2 kattunger igjen hjemme nå så nå ville hun bli mer sosial igjen.

Men sånn gikk det ikke. Til tross for at hun var nede i stua og tok imot oss på mandag når vi kom hjem fra tur, forsvant hun fort opp på hemsen igjen. Torsdag bestemte jeg meg for å undersøke henne litt bedre. Jeg fikk sjokk!

Ikke nok med at hun hadde rast ned i vekt bare på tre dager, hadde hun tydeligvis ikke vasket seg på lenge. Hun var ustelt og fettete i pelsen, uttørret og hun slikket seg hele tiden på leppene, noe som tydet på at hun var kvalm.

Når jeg tok henne i armene mine malte hun hele tiden. På en unormal måte som er vanskelig å beskrive for en som ikke har opplevd den type maling før. Jeg forsto da at dette aldri kom til å ende bra. Jeg tok henne med meg ned i stua og satt med henne i armene mine og gråt. Solomon ble også helt fortvilet, så vi tok begge et følelsesladet farvel med dronninga vår torsdag kveld. Når hun ga tegn til å ville ut av armene mine slapp jeg henne ned, og da løp hun fort opp på hemsen igjen. Jeg tok med meg vann og en sprøyte, og ga henne litt vann i håp om at det skulle få henne til å føle seg litt bedre de siste timene sine.


Fredag ringte jeg til dyrlegen. Jeg sa til dem at jeg har en veldig syk katt, jeg sa til dem at jeg trodde hun var døende. Jeg tror det er nyrene som er problemet, sa jeg. Da fikk jeg time to timer senere. Bildet av labben hennes er tatt hos dyrlegen. Jeg tror aldri jeg har sett en katt som er så bleik før. Stakkars liten.

Karma ble undersøkt. Jeg ba om at de kunne ta blodprøver for å se om det var som jeg fryktet, og hvis det var alvorlig ville jeg at hun skulle få slippe. Jeg elsker mine katter så mye at jeg ikke vil at de skal lide for min skyld. Hvis de lider er det best å la dem slippe fortest mulig.


Etter 20 minutter var blodprøvene klare og de var ikke snille. Det var ikke nyrene som var problemet slik jeg hadde fryktet, men leveren. Prøvene viste at leveren var veldig syk, men ikke hva som feilte henne i detalj. Det blir jo bare gjetning når man ikke har et obduksjonsresultat, men kreft er en mulig årsak. Uansett mente dyrlegen at problemet med leveren var et sekundærproblem. Det vil si at Karma hadde et annet problem som gjorde leveren syk. Å prøve og berge henne ville kreve lang og veldig intensiv behandling, men utfallet var sannsynligvis uansett døden. Så da ble det bestemt at hun skulle få slippe.

Jeg fikk være sammen med Karma hele tiden. Det var viktig for meg at hun hørte en kjent stemme og kjente noen kjærlige hender som klappet og pusket med henne helt til hjertet sluttet å slå. Det ble mange tårer. Men nå slipper hun å lide mer og jeg får være glad for det.Jeg får også glede meg over minnene vi har skapt sammen i de 7.5 årene vi har levd sammen. Jeg gleder meg over at vi rakk Supreme Champion-tittelen. Jeg gleder meg over de vakre kattungene hun har gitt meg. Nå har jeg 4de generasjon (N)Solstorms-katt etter henne så hun har betydd mye for oppdrettet. Men mest har hun betydd som kosekatt og venn. Jeg elsker deg Karma. Takk


(N)Solstorms Bali Chamba, aka Saga

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sun, November 26, 2017 14:44
Saga er virkelig et eventyr.

Jeg trodde hun var sortskipladde med hvitt, men det viste seg etterhvert at hun var sortsmoke skilpadde med hvitt. Smoke er sølv solid, som mamma Kitty Purry, og når katten er smoke er den innerste 25% av hårstrået hvitt. Smokefargen kommer mer og mer fram etterhvert som hun vokser.

Jeg er helt betatt av utviklingen hennes både i type og farge og er så glad for at jeg har fått denne lille gaven fra Kitty Purry og Matti smileySC (N)Solstorms Instant Karma of Summer

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sun, November 26, 2017 14:37
Instant Karma of Summer, aka Karma er grunnstammen i mitt oppdrett. Hennes pappa het SC FIN*Amante's King of Taiga som var importert fra Finland og oppdretter Merja Tolonen. Mamma var IC (N)CarilloCat Lucky Day som var kjøpt fra Kari Granaas Hansen i Norge.

At Karma skulle få så stor plass i mitt oppdrett ante jeg ikke når hun ble født. Men fra hennes første kull beholdt jeg Magda - min Midtsommernattsdrøm, aka Magda, og da var vi i gang. Magda er en vakker jente som har slått godt fra seg på utstilling. Hun har blitt IC og JW. Hun mangler nå bare to cert til GIC og en BIV til DVM. Det må vi prøve å få til smiley

Karma har fått flere kull. Fra hennes andre kull gikk Primrose til avl i Sverige, og fra hennes tredje gikk Baba Yaga til avl i Sverige. Fra hennes siste kull beholdt jeg King of Hearts og Queen of Charm gikk til avl hos Heidi Rogn-Sørensen og NO*Sjarmkatten. De linjene har enda ikke hatt kull, så der har vi enda til gode å se hva fremtiden vil bringe.

Men Magda-linjen har gått videre. Fra Magda sitt første kull beholdt jeg Sheldor of Azeroth. Han er pappa til King of Hearts og Queen of Charm. Han ble også pappa til Kitty Purry sitt første kull, og fra det gikk Feeling Blue til avl hos Patrick Ragnarsson i Sverige. Fra Magda sitt andre kull beholdt jeg Moi Moi Matti. Kiitos Tiina gikk til avl hos Jarle og Renate Viken og NO*Fredtun. Lumiukko Luukas gikk til avl hos Carola Mård og S*Snow Buddies. Kiitos gikk hen og ble SW 2017 i kattungeklassen.

Matti igjen ble pappa til Bali Chamba, aka Saga som jeg beholder hjemme. Her går Bayangi til avl hos Marika Lerin i Sverige og Bakoko skal til Sherrie Noble i Australia.

Nå er karma 7.5 år og skal pensjoneres. Hun skal få flytte sammen med sin datter fra siste kull, Queen of Taiga, som er oppkalt etter Karma sin pappa. Karma skal bo hos Anne Grete og hennes sønn, og hun skal få bli utekatt. Det er en drøm jeg har hatt for Karma siden jeg så hvor lykkelig hun var når hun stakk av den gangen vi flyttet sørover. Hun jumpet rundt i gresset som en kanin, men med den lange halen rett opp.

Tusen takk Karma for alt du har gjort for meg, og alt du har betydd for mitt og andres oppdrett. Du er en stjerne smiley


Enda en test

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Wed, November 15, 2017 17:32
Hearts har tatt enda en test og det er PK. Den var helt normal og jeg sier bare hurra smileyHCM-test

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Mon, November 06, 2017 16:04
Hearts har vært i Bodø for HCM-testing og fikk "all clear" fra dyrlegen. Nå blir det spennende å se om det kommer noen vakre småhjerter i tiden fremover smiley

Takk for at du tok ham med Heidi smiley
Marie og Marius, dere er knall smiley

(N)Solstorms Bali Chamba, aka Saga

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Mon, October 23, 2017 20:04
Min lille Saga smiley Jeg syns hun er eventyrlig vakker og jeg er så glad for at hun skal bli hjemme hos meg. Det føles så spennende med en ny katt, og jeg gleder meg både til utstilling og videre avl.

Hun er 9 uker i dag. 2 mnd og 2 dager.Next »