(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

(N)Solstorms Kitty Purry

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Wed, May 29, 2019 20:26
Til sist denne gangen poster jeg et bilde av Kitty som har vært hos Marie i helgen. Marie og Marius er flink med Kameraet, så de tok noen flotte bilder av henne før de leverte henne tilbake til Anne Grete. Tusen takk dere, dette bildet var spesielt nydelig. Takk smiley

Litt om Leo

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Wed, May 29, 2019 19:24

Leo har vært på HCM og PKD-scanning og var helt frisk og fin.

HCM er en hjertesykdom som vi tester for. Når katten har HCM blir den ytre hjerteveggen stiv og tjukk sånn at hjertet jobber dårligere og at plassen inni hjertet blir for liten for å få til skikkelig sirkulasjon. I tillegg legger det seg ofte slagg inni hjertet slik at katten får økt risiko for blodpropp. Denne blodproppen setter seg ofte sånn at katten plutselig blir lam i bakbeina. Jeg har opplevd det på birma og det var en fryktelig opplevelse. Jeg har også hatt en katt med HCM, men hun levde langt over forventet alder. Hun ble til slutt avlivet pga andre problemer. Hun måtte trekke tenner, og vi kunne ikke legge henne i narkose for det ville hun aldri ha overlevd.

PKD har sibirmiljøet som helhet ikke brukt å teste for, men nå er det oppdaget PKD fra et par spesielle linjer. Derfor er det satt i gang testing av sibirene for å minske spredning i genpoolen. Jeg har testet i et par år allerede og har heldivis ikke opplevd katter med PKD.
Når katten får PKD kommer det små cyster i nyrene. De begynner som bittesmå cyster på 1 - 2 millimeter, og etterhvert øker de både i antall og størrelse sånn at faktisk kan bli over 2 cm! Når cystene har blitt for mange vil katten få nyresvikt. Dette skjer oftest i 7-års alderen.

Jeg tester mine katter jevnlig for både HCM og PKD. HCM har jeg alltid testet sibirene for, jeg testet også birmaene "back in the days". Heldigvis har jeg aldri opplevd HCM på (N)Solstorms-katter. PKD har jeg testet for i et par år, og det er også testet bak mine katter. Det er bra.

Men så er det importene da. De linjene er jo nye for meg så her må jeg være ekstra flink til å teste. Foreldrene til Leo er scannet og jeg har fått papirene på det. Dessverre er de på russisk smiley, men jeg har fått det viktigste oversatt og de er også friske og fine heldigvis.

Leo skal nå få parre Saga, og så skal han møte en katt i et annet katteri. Deretter skal han chippes før han skal brukes igjen. Å bruke ham litt forsiktig gjør jeg både av respekt for oppdretter, men også på grunn av at jeg vil være ekstra nøye med testing og han er jo veldig ung enda.

Bildet er tatt på en liten skogstur vi hadde. Han var kjempeflink til å gå i bånd, så det er stor sjanse for at vi gjentar det både med ham og de andre kattene våre.S*AceroRamos Hope

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Tue, May 21, 2019 03:27
Hope er ei ung jente som bor hos forvert et stykke fra meg. Hun er husets ubestridte dronning! Hun er fortsatt ung, men hun utvikler seg supert! Og jeg gleder meg veldig til å se hennes bebiser smiley

Hope reagerte på vaksinen sin, så hun mistet all pelsen rundt halsen. Det syns matmor så teit ut, så hun har pyntet henne med et rosa halsbånd .

Akkurat nå har vi ingen spesielle planer for Hope hverken når det gjelder utstilling eller avl. Det er ingen hast, og det er mye opp til matmor Maria å bestemme. Som mamma til to små unger har hun mye å tenke på smiley

Tusen takk for bildene Maria, og takk for at dere stakk innom på kaffe heromdagen. Det var veldig koselig smileyIC (N)Solstorms Bali Chamba, aka Saga

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Tue, May 21, 2019 02:36
Saga nyter våren og er godt fornøyd med at jeg har lovet henne pause fra utstillinger. Dette bildet tok jeg i dag på verandaen, og jeg syns det viser henne på en god måte. Hun er en flott og veldig snill jente, og jeg er veldig glad i henne.

Nå håper jeg at det blir kull på henne snart. Jeg gleder meg veldig smiley

Hverdagsliv

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Mon, May 06, 2019 01:32
Hverdagene hos oss kan se sånn ut. Her sitter jeg og tegner med Magda på fanget, mens Leo og Gulla ligger ved siden av. Saga liker å ligge oppe på hemsen. Der står en seng på høykant mot en vegg og oppå den er hennes plass.

Ellers liker Magda å ligge I en rosa katteseng som står på hemsen, og det ligger et spesielt teppe beregnet til dem også der oppe som de liker å ligge på. Leo skal være nært oss hele tiden, så han og Solo krangler om hvem som har førsterett til sofaen.

Jeg bruker en del tid på håndarbeid (I posen ved siden av meg), men har nå begynte å tegne litt igjen også. Målet er å prøve meg på noen forskjellige raser.

Mine Katter er litt forskjellige når det gjelder kos. Gulla liker best å ligge ved siden av, og det samme gjør vanligvis Magda også. Der maler de så hele sofaen rister og maser på meg om at jeg må klappe og stryke på dem. Leo og Saga er fangbarn.

Solo er fortvilet over hår som flyr rudt overalt, men han har funnet ut at en fuktig svamp tar hårene på sofaen bra. Jeg har inneklær og uteklær, mens han bruker klesrulle. Jeg bader kattene av og til for å få bort hår. Jeg børster dem av og til. Jeg har funnet ut at å ha en kam tilgjengelig på bordet er greit, for da kan jeg kamme litt når de kommer på fanget og ikke løpe etter dem for å kamme.

De er nemlig veldig forskjellig der også. Leo elsker all oppmerksomhet, men han har så kort pels så han trenger knapt å kammes. Saga syns kamming er ok, og hun trenger å kammes Ganske ofte nå med vinterkåpen på. Gulla syns også kamming er ok, men har en veldig lettstelt pels som ikke trenger å kammes for ofte. Magda HATER å bli kammet og hvis hun ser at jeg strekker meg etter kammen forsvinner hun smiley

På natten bor Leo på badet for han er en meget snakkesalig ung herremann. Når jeg er klar for senga tar jeg med meg en pose med rå kyllingmager og da får han ca 1/3 om dagen. I tillegg har han tørrfor og vann selvsagt. Han elsker rått kjøtt og det er jeg egentlig veldig glad for. Jentene er ute I stua, der de får boksmat I tillegg til tørrfor og vann. Gulla spiste rått kjøtt når hun kom, men nå er hun ikke særlig glad I det lenger dessverre.

Når jeg står opp er kattene klar til å gå ut på altanen. Det er langt ned, så de hopper ikke. De elsker å være ute, så de maser helt til jeg slipper dem ut. Tre av dem klarer å holde seg innenfor to dimensjoner, mens Saga måtte utforske en tredje dimensjon og har kommet seg opp på taket. Av og til ønsker jeg at kattene hadde vært litt dummere enn de er...

Det var litt om dagliglivet her, I hvertfall et eksempel på hvordan det kan være. Det er godt å ha gode venner som tilbyr pelsterapi 24/7, så små irritasjoner med mat som forsvinner fra kjøkkenbenken, og hår I mengder både her og der får man ta på kjøpet.

Jeg elsker dem inderlig og tror faktisk Solo også hadde savna kattene hvis de hadde blitt borte smiley

S*AceroRamos Hope

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sat, April 06, 2019 01:29
Hope blir bare vakrere og vakrere, og jeg er såååå glad for at hun inngår i mitt avlsprogram. Hun er stor og tjukk nå, så matmor Maria gleder seg til kastratchippen slutter å virke smiley

Meningen var at Hope skulle stilles på Trønderkatten og at jeg skulle ha henne med på besøk til Atlas etterpå, men kattene gjør nå som de vil. Hope "bestemte seg for" å reagere på vaksinen sin, så hun fikk sår rundt stikkstedet og mistet hele den vakre kragen sin. Synd for meg, men hun er nok fornøyd for hun syns utstilling er ganske bæsj.

Nå får hun få kullet først og så satser vi på at hun har fått litt mer modenhet og selvtillit når hun skal tilbake på show

Tusen takk for at du tar deg så godt av dronninga Maria smiley


S*Crazy Tails Atlas

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sat, April 06, 2019 01:22
Atlas bor et supert liv hos en forvert i Harstad. Han sameies av meg og Heidi (NO*Sjarmkatten). Når han nylig var på damebesøk hos Heidi fikk hun tatt disse flotte bildene. Mine jenter har ingen hast med å møte ham sier de, så nå venter jeg i spenning på resultatet hos Heidi.

Atlas er en stor og barsk gutt som er veldig snill og kosete. Jeg er kjempeglad for at vi fikk kjøpe ham og at Heidi ville samarbeide med meg om denne supergutten.

Og så er jeg kjempeglad for at forverten stiller opp så fint. Det er Heidi som har mest kontakt med henne, så jeg glemmer alltid hva hun heter *sorry* smiley

Atlas skal på utstilling i Harstad i mai og det er jeg veldig spent på

DNA-resultater

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sun, March 24, 2019 18:40
DNA-resultatene til Atlas har kommet tilbake, og det er bare gode nyheter. For det første er han PK-def negativ + negativ på de andre 41 sykdomsmutasjonene de tester for samtidig. Han har blodtype A.

Mindre viktig, men også gledelig er at han ikke bærer cs-genet som gir maske/neva masquerade. Det er kjekt siden jeg allerede har en hanne og en hunne som bærer genet og som jeg derfor ikke vil parre med hverandre.

Atlas bærer også solid farge og dillusjon. Og så bærer han ikke-hvitt. Det vil si at han kan gi et hav av fargekombinasjoner alt etter hvem han blir parret med. Artig smiley

Atlas skal få møte Hope og Kitty Purry i år.

Hope x Atlas blir røde, sortkilpadder og sorte med mønster. Med eller uten hvitt
Kitty x Atlas blir svart og blå med eller uten mønster, hvitt og sølvNext »