(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

Roser er røde

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sat, February 16, 2019 21:33

IC (N)Solstorms King of Taiga og Gulla Colour Foot*PL har bodd sammen en ca en mnd og de ser ut til å stortrives sammen!

Meningen er at de to skal parres, men det kan hende at kastratchippen til Hearts virker enda så vi får bare håpe han "funker" når hun er HCM-testet og blir tatt av pillen.

Jeg krysser fingrene for de er et virkelig vakkert par! smiley


Jeg legger enda et bilde av Hearts i samme innlegget. Han sover seg gjennom storm og uvær i "dukkehuset" sitt i Harstad. Sjekk de snøskoene han har smileyGulla Colour Foot*PL

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Tue, January 29, 2019 16:53
Gulla stortrives i dukkehuset til Marie og Marius i Harstad. Der er hun på besøk som skulle ende i kattunger etter planen. Men Marie har ikke fått med seg at Hearts har "mistet" ballene sine, så han er det ikke mye "futt" i for tiden. Derfor lurer jeg på om planene rett og slett skal endres.
Muligens skal Gulla få møte Atlas til sitt første kull, men da må Atlas DNA-testes først så vi får vite om han bærer cs-genet (som gir maske/neva). Jeg ønsker ikke nevakattunger, så derfor er det viktig for meg å ikke doble dette fargegenet smiley
Gulla selv er lykkelig uvitende om våre planer. Hun bare nyter dagene som gullunge og kosekatt hos verdens beste forverter, samarbeidspartner, lillesøster og partner in crime smiley

Flashback

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Fri, January 18, 2019 18:46
Heidi sendte meg dette supre bildet av Atlas og jeg skvatt når jeg så det. Han minner meg kjempemasse om IC FIN*Lumikissan X-Cellent som er pappa til Magda.

Atlas utvikler seg kjempebra og jeg er veldig glad for at han skal inngå i min avl. Takk igjen Sanna for at vi fikk kjøpe ham smiley Planen er at han skal møte Hope og Kitty Purry i løpet av 2019.

Tusen takk Maria for bildene og for at du tar deg så godt av gutten vår. Takk Heidi for at du oppdaterer meg, og for at du tar deg av alt det praktiske smiley

Hverdagsliv

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Fri, January 04, 2019 23:48
Det skjer ikke så mye hjemme hos oss for tiden annet enn at vi venter på at ungdyrene skal bli voksne. Leo er nå 6 mnd, Gulla er 9.5 mnd og Atlas er 7.5 mnd så de trenger noen måneder til før de blir unge voksne.

Jeg har mistet min mormor så jeg skal nordover i begravelse. Da tar jeg med meg Gulla til Marie, Marius og Hearts, så skal hun få være der til hun er parret. Det er mulighet for HCM-testing i Harstad i februar, og så blir hun parret etter det. Dette er for å gjøre det enklere for meg med tanke på de store avstandene. Tusen takk Marie og Marius for at dere orker å gjøre meg denne tjenesten (også smiley) smiley

Atlas blir også HCM-testet i februar, og da skal han få møte sine første jenter. Det blir nok Heidi sine NO*Sjarmkatter i første omgang, men jeg planlegger at Kitty Purry skal få møte ham så snart hun er klar.

Når det gjelder de andre jentene, så venter vi bare på at Leo skal bli gammel nok + at vi venter på løpetid. Løpetid på Magda har vi ikke sett noe til på over et år og Saga har faktisk enda ikke hatt sin første løpetid, så Anne Grete kaller dem bare for "jomfruene". Hun mobber meg med at Magda har "tørket inn" og ikke lenger kommer til å "drive med sånt" *sukk* smiley

Pipen på både den ene og andre får nok en annen lyd når dagene blir lysere, men jomfruene kan godt vente til mars, for før det har jeg planlagt at de skal på utstillingsmiley

Når det gjelder Hope har jeg ingen helt fastspikra planer. Vi får se når hun bestemmer seg for å "våkne av dvalen", og når det passer å reise på "sex-ferie". Ønsket er at hun skal få møte Atlas, men da må hun til Nord-Norge... Time will tell.

Når det gjelder utstilling, blir det lite på oss i år hvis alt går som planlagt og alle jentene får kull. Det blir eventuelt Leo som skal stilles. Vi håper på en i januar og en i februar for Saga og Magda. Deretter er det HÅLKA-utstillingen som blir prioritert. Ellers er det utstilling både i Trondheim, Östersund og Sundsvall i år, og vi kommer sikkert på en eller flere av dem. Men ikke for enhver pris.

Jeg har jo også andre hobbyer enn katt, og jeg skal faktisk også ta kurs for å bli soppsakkyndig i 2019 smiley


Vinter

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sat, December 15, 2018 23:50
Nå har vinteren kommet på innlandet, og her på Storvallen har temperaturen nådd 20-tallet under null. Jeg satt å så ut av vinduet her om dagen, og tenkte på å ta noen bilder av himmelen for jeg syns den var så vakker. Men så kom jeg jo på at en katt i forgrunnen sikkert ville være enda vakrere smiley

Som tenkt, så gjort. Leo og Saga er nysgjerrig på snø så de fikk være med ut. Leo syns det hele var helt greit. Ganske interessant tror jeg, men kaldt på tærne. Saga, på sin side, ville nok heller løpe i snøen enn å sitte som en prinsesse.

Vel, det ble noen bilder av dem begge, og jeg har plukket ut disse to til å vises fram her i bloggen. De to andre kattene får jeg heller ta bilder av innendørs. I alle fall fram til våren smiley
Hverdagsliv

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sun, December 09, 2018 19:01
For mange katter på for liten plass er ikke bra. Da kan det lett dukke opp problemer.

En grunn til det er at smittepresset øker dess flere katter man har, og hvis det i tillegg er stress og konflikter mellom kattene i katteriet på vil immunforsvaret til kattene bli utfordret.

Som oss har kattene forskjellige personligheter og hvis noen har behov for å trekke seg tilbake av og til må de få mulighet til det. Katter er ikke flokkdyr slik som hunder, men de kan leve i små familiegrupper dersom de har nok ressurser. Jeg syns at 4 katter på så liten plass som vi bor på er helt på smertegrensen, så jeg må være spesielt oppmerksom på små og store konflikter eller gnissninger dem imellom.

Særlig kan en fertil gutt skape litt problemer. De kan godt bli litt uspiselige når de blir fertile, og skape vantrivsel både hos to- og firbeinte. Noen hanner blir veldig kåte og masete på jentene, noen få blir agressvie voldtektsmenn, noen blir operasangere som holder hele nabolaget våkent med mer eller mindre vakre arier hele natten, og noen blir skikkelige "pisshester" som urinmarkerer både høyt og lavt.

Helt ærlig har vi ikke hus for å ha en fertil hannkatt slik vi bor nå, men vi planlegger jo å flytte til et mer passende hus etterhvert. Jeg har valgt å ha en hannkatt hjemme fordi man nå har muligheten med suprelorin-/kastratchip, og den skal han få så snart han har parret sine første dater. Så håper jeg at vi har flyttet til et mer passende hjem neste gang han blir fertil.

Faktisk er stemningen fantastisk bra mellom lykkepillene mine. De vasker og steller med hverandre, sover sammen og koser masse både med hverandre og meg. Det er veldig gledelig for meg, for selv om man er utstiller og oppdretter er kattene kosekatter 99.9% av tiden.

Disse bildene er tatt nå i helgen smileyTidlig krøkes....

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sat, December 08, 2018 14:06

Hva skal man si...? Gulla har fått løpetid og er så villig og billig at Leo syns det hele er en fryd. Han er jo ikke mer enn 5 mnd, men stiller velvillig opp på treningsøkter!

Siden det ikke er meningen at de to skal parre seg, så jeg skal begynne med p piller på henne nå. Jeg hadde ønsket å utsette det i det lengste for p piller for katt er kreftfremkallende. Men i korte perioder bruker mange oppdrettere p piller. Han er egentlig for ung til å klare og lage barn, men jeg har blitt overrasket før når Matti klarte kunststykket bare 6 mnd gammel så jeg ønsker å forsikre meg denne gangen.

Grunnen til at jeg ikke ønsker å parre disse to nå er at jeg ikke kjenner linjerne til disse kattene og da har jeg lyst til å parre dem med (N)Solstormskatter som jeg vet er testet godt for HCM og andre ting + jeg har sett hva som kommer av avkom etter dem og så videre. Om noen år kan det hende jeg velger å parre disse to, men ikke første kullet.

Gulla skal etterhvert parres med IC (N)Solstorms King of Hearts og Leo med GIC (N)Solstorms Magda - min Midtsommernattsdrøm JW DVM og CH (N)Solstorms Bali Chamba.Leonardo Siberian Sapphire , aka Leo

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Fri, November 30, 2018 21:49
Jeg er litt allergisk mot gullungen min, men det er ikke uvanlig (for allergikere), når man får en ny katt hjem, å få en reaksjon. Jeg reagerer generelt mer på hannkatter enn hunnkatter, og Leo kommer nok fra et relativt stort katteri så jeg tenker at han har mye allergener i pelsen.

Når kattunger flytter er de utsatt for mye stress og når man blir utsatt for stress blir immunforsvaret utfordret. Sånn er det for oss alle, så det er viktig å skynde seg langsomt. Selvfølgelig fristet det å bade Leo på dag 1, men jeg ville la ham "lande" først. Få tid til å bli kjent med oss, kattene, og så får en helsesjekk på ham før jeg utsatte ham for mer stress.

Men i dag bestemte jeg meg for at "det store" skulle skje. Den lille prinsen skulle få sitt første bad. Jeg tok ned føneren fra hemsen og Leo så ingen grunn til å være redd for den.


Jeg tok med meg Leo og føneren inn på badet. Den lager jo masse lyd, så jeg slo den på og av flere ganger slik at jeg kunne se hvordan Leo reagerte. Han likte den ikke, men fikk heller ikke panikk. Det er bra.

I badet fikk han en liten "kattevask". En sjamponering får være nok første gangen. Han skal jo ikke på utstilling. Det viktigste er at han blir vant, og at jeg får se hvordan han reagerer. En voksen hannkatt er sterk, og en sint/redd hannkatt kan faktisk være ganske farlig så det er bra å venne seg til bading tidlig.


Føningen var ikke populær, men jeg bruker tid, tålmodighet og frihet. Jeg må holde pus, men jeg tviholder aldri en sibir. De MÅ kjenne at de har en fluktmulighet. Jeg lar dem aldri få panikk og klatre på veggene, men jeg holder dem på fanget, lar dem gjemme hodet under armen min og lar dem bytte stilling når de vil. Å rømme fra fanget mitt får de ikke lov til, men ingenting er gjort med tvang. Myke sperrer, mange god'ord og pauser av og til fungerer bra


Gulla er en nyskjerrig liten pus og var fasinert av alle lydene fra badet. De to mer erfarne jentene hadde gått i dekning på hemsen smiley


Etter bad og føning syns jeg det er viktig med en liten premie, og for Leo er rått kjøtt det beste han vet. Han fikk kyllingmager som premie, og han fikk dem servert på badet som vanlig. Det er viktig å forbinde badet med positive ting.


Etter mat forsvant Leo opp på hemsen og der ble han en stund. Som dere ser er han ikke helt tørr. Langt derifra. Jeg syns ikke det er viktig eller rett å tørke pus 100% første gangen. Det viktigste er at han blir vant til badet, lyden av tørkeren og det å bli blåst på. Alle de tingene er skremmende for pus. Dette var tross alt ikke et utstillingsbad smiley


I kveld kom lillepus ned og var nesten tørr. Da fikk han en kam gjennom pelsen og jeg fikk tatt et bilde. Rundt hodet er han fortsatt litt våt, men han er en trygg gutt som maler masse. Jeg er glad for å kjenne at pelsen på ryggen har riktig kvalitet, men resten av pelsen trenger jeg tid til å finne ut av før utstilling. Jeg er også glad for at kløen i ansiktet som har plaget meg så masse omtrent er fraværende i dag!Nå kom Leo akkurat ned. Han prater og maler som vanlig, og legger seg tett inntil låret mitt. Med tålmodighet, respekt og mye kjærlighet blir man heldigvis fort tilgitt.Next »