(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

Aussie

Katter i nye hjemPosted by Sissel J. Doh Mon, September 17, 2018 23:45
Our gorgeous boy Solstorms Bakoko paws have landed 😻. He has settled in like he has always lived with us. A massive thank you to Sissel for breeding this big gorgeous boy and allowing him to live in Australia. He has the most beautiful temperament and is certainly our ‘velcro’ cat. His paw prints are already imprinted in our hearts ❤️. We can see the amount of love you have put into raising this boy. You have been a pleasure to work with throughout our journey. We look forward to the beautiful babies he will produce 😘.

_________________________________________

Stolt over denne tilbakemeldingen. Takk Sherrie!! smiley

Norrskenskatten 2018

UtstillingPosted by Sissel J. Doh Mon, September 17, 2018 23:33
Luleå-utstillingen er vanligvis en av mine favorittutstillinger, og i år så jeg spesielt fram mot den. Jeg skulle stille mine 4, og i tillegg kom Marie med IC (N)Solstorms King of Hearts, og Anne Grete kom med IC (N)Solstorms Kitty Purry og (N)Solstorms Queen of Taiga så vi hadde nok å gjøre. At Anne Grete kom var ekstra spesielt for hun er min "sister from another mother", og jeg håper hun blir med på galskapen sånn at vi møtes mye oftere enn vi ellers vil gjøre. I tillegg til mine "Sibir-søstre" kom Synnøve, som er en veldig spesiell og nær venninne pluss mange andre.

Jeg og Solo kjørte på torsdag ettermiddag, for jeg ville ha mest mulig av fredagen sammen med Marie og Anne Grete. Det tar 8.5 timer å kjøre herfra, men det går greit i godt selskap. Vi fikk en veldig fin og koselig hytte og sov veldig godt. Flott utsikt på veien hadde vi ogsåPå fredag sov vi lenge, spiste en god frokost og så reiste vi til byen. Jeg hadde planer om klesskjøp, men siden jeg er litt ekstra snill var det Solo som fikk fortrinnsrett på å velge butikker denne gang. Jeg fant en super topp til burpynten min, så jeg var fornøyd åkke som smiley

Etter handlerunden møtte vi Marie og Anne Grete, Taiga, Kitty og Hearts. Det var DEILIG!!! smileysmiley Jeg hadde sett meg ut litt sopp på campingplassen, så jeg og Anne Grete plukket matblekksopp mens Marie handla grønnsaker, ris og kylling. Deretter laga vi middag sammen og spiste deilig mat. Eli kom også innom, så vi hadde en riktig koselig kveld

På lørdag var jeg veldig spent. Jeg stilte 5 katter, og i tillegg var jeg oppdretter på 2 solgte katter. Det var veldig spennende. Jeg ønsket meg selvfølgelig cert på alle de voksne. Jeg ønsket meg tittel på Kitty Purry, og jeg ønsket at Anne Grete skulle "bli tent" på utstilling og få en god opplevelse. Jeg fikk en opplevelse over alle forventninger!!


Magda fikk sitt cert, Saga fikk cert i konkurranse, Kitty fikk cert i konkurranse, Taiga fikk cert i konkurranse + BIV og NOM + stemme i panel, Hearts fikk cert, BIV, NOM og to stemmer i panel. Gull fikk Ex.1 og NOM, Atlas fikk Ex.1, BIV, NOM og 2 stemmer i panel!! Jeg flagret med ørene!!

Tusen takk til Marie som stiller Hearts så fint, og til Anne Grete som kom på utstilling med Kitty Purry og Taiga. De vakre damene dine er vel verdt å vise fram! Det gleder meg enormt å se hvor stolt dere er av gullene deres, og kjærligheten og tilliten dere har til kattene deres. Takk også til Heidi og Sanna for Atlas, og Magdalena for Gulla smiley


Som fredag var jeg en tur i skogen på lørdag for å finne tilskudd til maten smiley
Lørdag laga vi deilig svin, ris, sopp og grønnsaker. Den dagen hadde vi Synnøve og Anio på besøk. Synnøve eier (N)Solstorms Khal Drogo, men stilte to av sine andre katter denne gangen. Hun og Aino jobber sammen med siameser/orientaler. De reiste sammen, fungerte som et team og er venner/samarbeidspartnere på samme måte som meg/Anne Grete og Marie. Det er herlig å se når kattesporten fungerer!!

Søndagens utstilling begynte trått. Både Magda, Taiga og Saga ble ex.2. Deretter viste det seg at Taiga sin konkurrent egentlig konkurrerte i gruppe 8, så da fikk Taiga likevel sitt andre CAP. Nå mangler hun bare ett til tittelen Premier. Men etter det var det stopp.
Hearts fikk CAGCIB, og NOM. BIV-uttakningen ble litt spesiell. En variant som jeg ikke har vært med på før, men sikkert var korrekt etter Fife-reglementet. Han fikk ingen stemmer i panelet denne dagen.

Gulla og Atlas konkurrerte om NOM, og NOM gikk til Atlas. Det ble veldig spennende i panelet siden det ble stemmelikhet mellom Atlas og en skogkatt. Dessverre (for oss) valgte dommeren som bestemte å gi sin stemme til skogkatten, men sånn er livet. Gratulerer smiley


Inntrykket av utstillingen forøvrig er at den var ok. Ja, jeg vet at mange har klaget for at det var litt rot og tull. Det hender av og til, og det må vi godta. Noen ganger er det utskiftninger i styret og da kan det bli vanskelig. Denne gangen vet jeg at de hadde dataproblemer, så da må man vise tålmodighet og forståelse.

Det jeg reagerte på var to veldig utrivelige herrer. Den ene møtte vi når vi var på vei ut av lokalet. Mannen sto foran oss og sperret veien. Han var virkelig ufin, og nektet oss å gå ut, selv om porten sto åpen, vi var halvveis ute og bilen sto parkert rett utenfor. Nei, vi måtte gå en omvei og fikk slengt dritt etter oss mens vi gikk. Andre fikk gå ut samme vei mens denne mannen sto å så på uten noen kommentarer....

Den andre mannen som var ufin var assistentlederen. Jeg surra litt og glemte å hente min kattunge. Jeg har vondt i kroppen, men når hunnene sto hos assistentene (hannene var i panelet) gikk jeg å hentet kattungen min. Jeg dro han ut fra buret mens han sov, tok med meg en kam og skyndte meg tilbake til panelet mens jeg greide ham og prøde å gjøre det beste ut av situasjonen. Når assistentlederen så meg ble jeg møtt med "Gi faen i å kamma, kom meg katten!!!". "Jeg kommer med katten", sa jeg. "Katten burde vært her for lenge siden", sa han. "Ja, men nå er den her!!!", svart jeg". Katten ble ikke for sein til panelet. Under panelet ble først en katt erklært vinner, men en dommer sa at han/hun hadde skrevet feil, så det ble skilledommer. Jeg hadde allerede hentet min katt og assistenten hadde gått. Når jeg fikk beskjed om skilledommer presenterte jeg min katt. Assistentlederen kom da og ga skarp beskjed: "gi katten til assistenten og forsvinn herifra!!". Joda, jeg er en erfaren utstiller, og assistent, men alle kan bli sliten og forvirret. Det var ingen assistent der og da. Og det koster ingenting å være høflig!!

De to kan godt bli byttet ut til neste år

Men alt i alt, NOS, takk for en trivelig utstilling, takk til alle dommerne for at dere liker kattene mine, takk til Anne Grete og Marie for at dere stiller kattene mine så fint og en spesiell takk til Anne Grete for at du tok med Kitty Purry slik at hun kunne få ny tittel. Takk til Synnøve, Aino og Eli for godt selskap, til Nina Määtä for vakre bilder, og til alle andre for godt selskap, god stemning, spenning, latter og glede. Dere beriker livet mitt smileySibirpels

InfoPosted by Sissel J. Doh Sun, September 09, 2018 22:11
Om pelsen til sibirkatten står det i standarden: Semi-long, well developed, very dense, undercoat not laying flat, overcoat water repellent, sligtly hard to touch.

Summer coat is distincly shorter than summer coat. The winter coat show a well developed shirtfront, full frill and knickers.

Link til standarden

Med andre ord sier standarden at det ER forskjell på sommer- og vinterpels. Mange dommere påpeker det, men dessverre tar noen alt for lite hensyn til det. Det er ikke bare en gang en BIS-katt ikke får cert på utstilling noen måneder senere når den er kortpelset. Katten ser jo uten tvil best ut når den er fullpelset, men kort sommerpels er ingen feil og skal ikke stå i veien for hverken cert, BIV, NOM eller BIS.

Marie la ut et par gode bilder av Hearts. Det ene er tatt i Juni, og det andre i August. Der ser man hvor mye som kan skje på et par måneder. Jeg gleder meg til å se ham neste helg, da er han nok sikkert enda flottere!

Vakre Hearts

Katter i nye hjemPosted by Sissel J. Doh Fri, September 07, 2018 12:42
I går dukka dette vakre bildet av Hearts og Marie opp i innboksen min. Hearts forbereder seg til utstillingen i Luleå, og har både tatt på seg mer pels og lagt seg ut litt for å imponere dommerne. Det blir spennende og jeg gleder meg!

(N)Solstorms Aske av Karma

Katter i nye hjemPosted by Sissel J. Doh Fri, September 07, 2018 12:09
Her er en annen som har kommet til et godt hjem. (N)Solstorms Aske av Karma bor sammen med en annen super familie på Evenes.


Aske skal snart få seg en lillesøster. (N)Solstorms Bernadette skal nemlig flytte sammen med ham i oktober. Det blir kjempekoselig!!


Renate har meldt seg inn i katteklubb og søkt stamnavn, så forhåpentligvis blir det også kattunger hjemme hos henne i fremtiden.

Nydelig!

Katter i nye hjemPosted by Sissel J. Doh Fri, September 07, 2018 11:08
Ei anna som bruker å være med ut er (N)Solstorms Aura av Karma som bor i vakre Bø i Vesterålen. Jeg får av og til snap fra henne også, og hun lever et utrolig lykkelig liv. Dette bildet kom jeg over på facebook og det er så nydelig at jeg måtte stjele (med tillatelse).
Tusen hjertelig takk Cathrine. Det gjør godt i et oppdretterhjerte å vite at de små får så gode hjem smiley

Gave

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Fri, September 07, 2018 11:05
Tusen takk Anne Grete for denne supre ryggsekken som gjør at jeg kan ta med pøblene ut i skogen.

Jeg har kost meg så mye med bilder og små snaps av A2-kullet som har vært ute å lekt i naturen at Anne Grete bestemte at jeg også måtte få mulighet til å ta med mine egne ut. Jeg har jo en nydelig skog rett utenfor huset som bare venter på å bli utforsket av små kattepuser.

Dermed fikk jeg høytidelig overlevert denne tøffe og praktiske ryggsekken i Sundsvall. Den første som fikk være med ut var Gulla. Mens hun utforska skogen, plukka jeg sopp. Det ble en god fangst med steinsopp og noen fine bilder smiley


Fargene er jo så vakre i skogen nå at jeg ikke kunne motstå å ta med Atlas på tur i går ettermiddag. Atlas syns også det var veldig spennende med skogslukter og -lyder. Et ekorn kjefta høylytt på oss, men det la han ikke merke til.

Denne ryggsekken kommer nok til å bli brukt hyppig. Den er superpraktisk og det er morsomt og spennende både for meg og kattene at vi kan være sammen i naturen. Tusen takk igjen Anne Grete smiley

B2-kullet

kattungerPosted by Sissel J. Doh Tue, September 04, 2018 00:02
Jeg har en kattunge igjen til salgs fra B2-kullet. Dette er (N)Solstorms Bravos. Han er en skjønn gutt som er glad i matfars føtter og sure tær smiley

Han er leveringsklar om ca 4 uker smileyNext »