(N)Solstorms blog

(N)Solstorms blog

To vakre damer

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sun, March 18, 2018 23:36
Magda og Saga er ganske så like i fargene sine, og mange spør om de er mor og datter. Det er de ikke. Magda er farmor til lille Saga. At de har liknende farger er litt tilfeldig. Søskenene til Saga har helt andre farger og likner ikke farmor i det hele tatt fargemessig.

Fargen til Magda heter SIB f 09 (sortskilpadde med hvitt)
Fargen til Saga heter SIB fs 03 (sortsølvskilpadde med hvitt)Rørende

Katter i nye hjemPosted by Sissel J. Doh Sun, March 18, 2018 23:28
Her er mamma og (N)Solstorms Moi Moi Matti, aka Matti. De er virkelig et radarpar og jeg er så utrolig glad for at han fikk flytte til mamma og pappa. Dette bildet har jeg stjålet fra pappa sin FB-konto, jeg tror han er veldig fornøyd med sitt nye familiemedlem han også smiley

Barnebarn

DiversePosted by Sissel J. Doh Sun, March 18, 2018 23:22
Vi har fått flere "barnebarn". Denne gangen er det vakre SW (N Solstorm Kiitos Tiina som har blitt mamma og kullet er født i Bergen hos NO*Fredtun. Det ble to kattunger i kullet, og det ble en jente og en gutt.

Her er noen bilder smileysmiley Tusen takk Renate og Jarle smiley

NO*Fredtun Danny Zuko

NO*Fredtun Sandy OlssonForfedrene

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Sat, March 17, 2018 20:59
Her er et av de første bildene som ble tatt av Karma som ble stammor til mitt oppdrett. En veldig spesiell katt for meg som har gitt meg så mye både av opplevelser, kjærlighet og verdifulle linjer å jobbe videre med i mitt oppdrett.

Hennes mamma som vi kalte Summer kom fra (N)CarilloCat og hennes pappa Taiga kom fra FIN*Amante's.

De siste dagene har jeg laget stamtavler med bilder av forfedrene, og det har vært en spennende opplevelse. Det er MANGE flotte katter bak i (N)Solstorms-linjene og jeg har mange å takke for å få så flotte katter å jobbe videre med.

Det er mange katter å trekke fram, men her er noen:

WCH (World Champion) Busik finnes i de fleste av dagens stamtavler. Busik ble født i 1997, samme år som sibirsk katt som rase ble godkjent i Fife. Busik er registrert med 33 avkom i pawpeds


EC Gelios Onix Gloria er også å finne i de fleste av dagens stamtavler. De få han ikke finnes i er stort sett foundation-stamtavler som betyr at man har tatt en langhåret huskatt og fått den godkjent som sibirkatt. Dette kan man fortsatt gjøre i Russland. Sånn var det også med Norsk Skogkatt i rasens begynnelse. Det overrasker meg at Gelios bare er registrert med 15 avkom i pawpeds. Likevel finnes han altså nesten i alle SIB-stamtavler. Noen ganger opptil 40 - 60 ganger på 10 generasjoner.


CH Knjaze Zabava Krasa
er en av de første sibirkattene som kom til Norge. Hun bodde hos (N)Gaupekatten's. Jeg tok kontakt med Camilla for å stå på venteliste før Norge hadde fått sin første sibirkatt for hun hadde lagt ut info om at hun ventet på en søt sibirkattdame fra Sverige. "Knasa" som hun ble kalt har 6 avkom registrert i pawpeds


GIC & GIP Rùssicus Cilje var ei jente som jeg falt hardt for. Cilje er en vakker katt selv etter dagens standard. Hun lever fortsatt i beste veldående. Hun fikk bare to kull, og har 10 avkom registrert i pawpeds

EC FIN*Lumikissan Jummi Jammi er en katt jeg aldri kan glemme. Han så jeg første gang på utstilling i Umeå og jeg falt totalt! Jeg tror aldri jeg har sett en så stor og tøff katt. Jeg la merke til hodet hans og syns han var utrolig røff. Jeg er utrolig stolt over å ha ham i mine stamtavler. Han er min store kjærlighet! Jummi Jammi har 36 avkom registrert i pawpeds
Jeg må understreke at alle disse kattene ikke ligger i Karma sin stamtavle, men alle finnes i en eller flere av mine katters stamtavler smiley

Sibirkatten ble først godkjent i Fife i 1997. De to første sibirkattene i Norge og Sverige var to kastrater fra Finland og Russland, men først i 2000 begynte man å importere og avle på rasen i Sverige. Da var det to damer som importerte de 10 første kattene til Sverige og derfra kom rasen også til Norge. På den tiden var det veldig vanskelig å importere katter fra Russland og kattene måtte sitte mange måneder i karantene. Her man man lese litt mer om sibirkattens historie i Sverige. På den Norske foreningen for sibirkatt finner jeg ingen hostorie, men jeg husker at (N)Gaupekatten's og (N)Cirkumpolare var to av de første som importerte sibirkatt til Norge. I begynnelsen hadde vi full oversikt over hvem som avlet på sibirkatt, hvem som hadde kull, antall kull i Norge og antall kattunger. Nå er det så mange oppdrettere at jeg ikke tror noen har fullstendig oversikt.

For noen år siden ble Neva Masquerade godkjent som søskenrase til sibirkatt i Fife. Det betyr at de har samme standard og at de kan krysses med hverandre. Det er bare fargen som skiller dem. Jeg personlig hadde ønsket at NEM hadde blitt godkjent som en egen rase, men det er vel ikke så lett siden de enten er søskenrase eller samme rase i andre forbund. Jeg har ingen interesse av NEM og kommer nok aldri til å avle på dem selv. Jeg har noen NEM i stamtavlen på noen av mine katter, men mitt mål er kun å avle på sibirkatt.

Jeg må også si at Pawpeds ikke er en fullstendig kilde til informasjon. Antall kattunger som er registrert der er bl.a. mangelfull. Noen registrerer kun de som er i avl (og knapt nok det). Helseinformasjon er også veldig mangelfull dessverre.

Jeg har også brukt Sällskapet sibirisk katt som kilde smileyEkornkatt?

Mine katterPosted by Sissel J. Doh Wed, March 14, 2018 19:14
Lille Saga er ute på altanen nesten hver dag. Her om dagen oppdaget hun at vi hadde en nabo og da ble hun svært interessert. Hun var så søt at jeg bare måtte ta dette bildet smiley

De første sparkene

Kull på gangPosted by Sissel J. Doh Wed, March 14, 2018 19:05
Jeg vet ikke helt hvem som gleder seg mest til dette kullet; jeg, matmor Anne Grete, "farmor og farfar" Marie og Marius, kattungekjøpere, eller kanskje det rett og slett er Kitty Purry?

Uansett hvem som gleder seg mest så vokser magen, og Kitty Purry virker som hun trives bra med sin status som vordende mor. Dette blir hennes 3dje kull og etter dette kullet blir hun enten kastrert eller kjemisk kastrert.

Som dere ser på bilde nr 3 kjente matmor spark i går, noe som betyr at det er ca 14 dager igjen av svangerskapet smiley Bebisene er ventet 30. Mars og det er en liten venteliste på kullet. Jeg tenker å beholde en jente, og resten blir sannsynligvis solgt til kos/utstilling.

Bilde nr 4 er "lillesøster" (N)Solstorms Queen of Taiga, aka Taiga som bor sammen med Anne Grete og Kitty Purry. De to er skikkelig venninner, og jeg er spent på hva bortskjemte Taiga vil syns om de små etterhvert. Noe sier meg at hun først vil holde avstand, men når de er rundt 4 uker vil hun nok bli deres beste lekekamerat og gi dem skikkelig "bank".

Jeg bor dessverre alt for langt borte til å se kattunge så mye som jeg vil, men jeg er så heldig å få massevis av snaps fra matmor og jeg gleder meg til å følge med på utviklingen til de små. Under fødselen blir jeg sittende på skype å være virtuelt til stede. En fødsel er et under hver gang smiley

Heldigvis er jeg heldig å ha gode venner og hjelpere i nærheten. Heidi (NO*Sjarmkatten) har lovet meg at hun vil hjelpe meg å velge ut min etterkommer. Tusen takk smiley Farmor Marie skal være til støtte under fødselen. Tusen takk smiley Og Anne Grete... tuuuuusen takk smiley(N)Solstorms Tomund Giantsbane, aka Emil

Katter i nye hjemPosted by Sissel J. Doh Wed, March 14, 2018 18:44
Emil har blitt kastrert nå, så nå kan han være utekatt "på ordentlig". Matmor håper også han blir mindre rampete. Han vil ikke gjøre fra seg ute, men jeg regner med at det blir orden på det til sommeren. Det tar gjerne litt tid når de først har lært at dokassen er inne. Ellers er pels et stort tema for Emil, for han har så fryktelig mye av den. Han har pappas kattungepels og de som har fulgt med på bloggen en stund husker kanskje at den var et mareritt!? Nå har han mistet kattungepelsen, og den er mye lettere å stelle sier mammaen min.

Tusen takk for bildene Mona. Satser på at han roer seg 2 hakk nå smiley(N)Solstorms Ashoka Tano

Deleid/ForvertPosted by Sissel J. Doh Fri, March 09, 2018 21:16
Jeg fikk dette VAKRE bildet i dag fra forvert Linda. Tusen takk Linda smiley
Ashoka har levd et litt vanskelig liv for det tok tid før hun fikk slå seg til ro. Nå bor hun sammen med Linda m/familie og stortrives. Vi dummet oss litt ut med Ashoka for hun fikk suprelorin-chip (kastratchip). Det tok lang tid, men det virket ikke som den fungerte. Hun hadde løpetid etter løpetid og hun markerte MASSE. Etter hvert tenkte vi at chippen enten ikke virket eller at den hadde falt ut og Linda begynte å gi henne p piller på henne. Da roet hun seg.

Så begynte vi å tenkte på parring. Vi fant en flott hannkatt, HCM-testet henne og droppet p pillene. Så ventet vi på løpetid som aldri kom. Etter noen måneder sendte Linda en melding til meg: "Kan det være chippen?". Den hadde jeg helt glemt! Javisst var det chippen som hadde begynt å virke!

Heldigvis er hannkatteier tålmodig. Hannen venter til Ashoka er fertil igjen og da får vi forhåpentligvis et spennende kull etter henne. Tusen takk Linda m/familie for alt dere gjør. Også takk til hannkatteier som er tålmodig selv om vi dummet oss ut smiley

Next »